• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Μετά την πτώση
Έχασα την αυτοπεποίθησή μου
Νέα 21/10/2017 - 18:49

Η 11η θέση δεν άφησαν και την καλύτερη γεύση στο στόμα του Andrea Dovizioso, την ώρα μάλιστα που ο Marc Marquez θα ξεκινήσει από την pole position.

 

Το μεγάλο πρόβλημα του Dovi πάντως ήρθε πριν τις κατατακτήριες, στις ΕΔ4, όταν και είχε μια πτώση.

 

Δεν χτύπησε, αλλά «...αυτή η πτώση κλόνισε την αυτοπεποίθησή μου και αυτό είναι σημαντικό σε αυτή την πίστα. Δεν πήγε όπως ήθελα».

 

«Στις ΚΑΤ, στο γρήγορο γύρο μου, έκανα τρία λάθη. Η θέση μου στο grid δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Στις ΕΔ4 ήμουν γρήγορος, ήμουν σε καλή κατάσταση».

 

Πτώση σήμερα είχε και ο Marquez, αλλά δεν φάνηκε να τον επηρεάζει.

 

«Έχει συνηθίσει  να βρίσκει το όριο και να το ξεπερνά κι έτσι διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να έχεις τέτοια νοοτροπία, δεν μπορείς να τη μάθεις».

 

«Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι από πολύ μικρή ηλικία έχει αυτή την προσέγγιση. Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει το ρίσκο του τραυματισμού».

 

«Είναι απίστευτα γρήγορος και ξέρει πως να είναι γρήγορος όταν το θέλει. Ακόμα κι ο Valentino, όπως όλοι, πρέπει να προετοιμαστεί για τον ένα γρήγορο γύρο. Όχι όμως και ο Marquez».

 

Τι σημαίνει το γεγονός ότι ξεκινά από την 11η θέση;

 

«Μας περιορίζει, αλλά δεν έχει νόημα να μένουμε σ’ αυτό. Πρέπει να επικεντρωθώ στις λεπτομέρειες και να δω γιατί δεν ήμουν γρήγορος στις στροφές μετά την πτώση».

 

Η στρατηγική του για τον αγώνα;

 

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε τις συνθήκες. Αν είναι στο στεγνό, είναι σημαντικό να περάσουμε χωρίς πρόβλημα τους πρώτους γύρους».

 

«Χρειάζομαι και λίγη τύχη, ώστε μετά ν’ αρχίσω να καλύπτω έδαφος. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε 27 γύρους. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα ελαστικά».

 

Ο ρεαλιστικός του στόχος; «Το βάθρο», απαντά. «Το να πω ότι θα μπω αύριο για τη νίκη θα ήταν ψέμα και δεν είμαι καλός σε αυτά».

 

«Το Phillip Island είναι μια περίεργη πίστα, αλλά σίγουρα δεν θα τα παρατήσω. Πρέπει να είμαι όσο πιο ομαλός γίνεται και μετά θ’ αποφασίσω για τη στρατηγική μου».

 

«Η μοτοσυκλέτα μας δεν είναι εύκολη σε αυτή την πίστα. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά περισσότερο για τους μηχανικούς και όχι για εμένα».

 

«Το σημαντικό για μένα ήταν ότι μέχρι χτες τα πήγαινα καλά. Δεν ήμουν ο πιο γρήγορος, αλλά μπορούσα να είμαι κοντά σ’ αυτούς».

 

Κι αν βρέξει τελικά;

 

«Σήμερα το πρωί η πίστα δεν ήταν εξ ολοκλήρου βρεγμένη, αλλά ήταν σημαντικό που κάναμε μερικούς γύρους για να δούμε τα ελαστικά και να ρυθμίσουμε τα ηλεκτρονικά».

Επόμενο άρθρο »

Polycio: Υπερηφάνεια!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ήθελα κάτι καλύτερο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα