• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία MotoGP: ΚΑΤ
44η pole σε 88 Γύρους για Marquez!
Νέα 21/10/2017 - 13:14

Το απίστευτο ποσοστό του 50% σε κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας έχει ο Marc Marquez μετά την pole position που πήρε σήμερα στην Αυστραλία.

 

Σε 88 Γύρους, ο Marquez πήρε την 44η pole της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και την 7η φετινή του σε 16 Γύρους.

 

Ο Ισπανός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:28.386 και άφησε πάνω από τρία δέκατα πίσω του τον δεύτερο.

 

Ο Marquez πίεσε από την πρώτη του έξοδο, ωστόσο πέτυχε τον καλό του χρόνο στη δεύτερη και εξασφάλισε αυτή τη σημαντική pole.

 

Και είναι σημαντική, καθώς την ίδια ώρα ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο, ο Andrea Dovizioso, συναντούσε μεγάλες δυσκολίες.

 

Αν και χτες ήταν χαρούμενος από την απόδοσή του στο στεγνό, σήμερα ο Ιταλός της Ducati δεν κατάφερε να βελτιωθεί, όπως έκαναν οι αντίπαλοί του.

 

Έτσι, έμεινε στην 11η θέση μόλις, που είναι και το χειρότερό του αποτέλεσμα απ’ όταν ήταν 14ος στην Jerez, στην αρχή της σεζόν.

 

Αντίθετα καλή ήταν η παρουσία της Yamaha, που είχε δυο μοτοσυκλέτες της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Ο Maverick Vinales δεν είχε κάποιο πρόβλημα στο στεγνό και κατάφερε να βάλει την Μ1 του στη 2η θέση, με διαφορά 0.333’’ από τον Marquez.

 

Ο Ισπανός πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι με το μαλακό ελαστικό η συμπεριφορά της Μ1 καλυτέρευσε, όμως τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν κι άλλο.

 

Ελάχιστα πίσω από τον Vinales πήρε θέση ο Johann Zarco, ο οποίος με τα αγαπημένα του μαλακά ελαστικά (μπροστά/πίσω) ήταν μόλις 25χιλ μακριά από τη δεύτερη θέση.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Iannone κάνοντας εξαιρετικές κατατακτήριες με την Suzuki του, σε μια από τις ελάχιστες (3) φορές που έχει βρεθεί στην 1η ή τη 2η σειρά της εκκίνησης φέτος.

 

Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση είναι ο Jack Miller. Ο Αυστραλός, μόλις 19 ημέρες αφότου έσπασε το πόδι του, επέστρεψε στη δράση κι εντυπωσιάζει.

 

Στον εντός έδρας αγώνα του έκανε καταπληκτική εμφάνιση και η 5η του θέση είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει πάρει φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του στις κατατακτήριες.

 

Την καλύτερη θέση της KTM σε κατατακτήριες δοκιμές - μετά την 7η του Smith στο Motegi - πήρε σήμερα ο Pol Espargaro που ολοκλήρωσε στην 6η θέση.

 

Ο Ισπανός κράτησε πίσω του για 0.173’’ τον Valentino Rossi που έμεινε έβδομος και περίπου μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ομόσταυλό του.

 

Δυσκολίες συνάντησε στις ΚΑΤ2 ο Aleix Espargaro και ήταν χαρακτηριστικό ότι δεν κατάφερε να βελτιώσει το χτεσινό του χρόνο από τις ΕΔ2.

 

Πολύ καλός, για δεύτερο συνεχόμενο Γύρο σε κατατακτήριες δοκιμές, ήταν o Bradley Smith που κέρδισε για ένα δέκατο το φίλο του Cal Crutchlow που είχε πτώση.

 

Στις δυο τελευταίες θέσεις της τέταρτης σειράς της εκκίνησης είναι ο Andrea Dovizioso και ο Dani Pedrosa που δυσκολεύτηκε και πάλι στις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Οι Valentino Rossi και Bradley Smith ήταν οι δυο αναβάτες που πέρασαν από το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ο Dovizioso;

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα