• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αλλαγές το 2018-19
Μειώνονται οι ημέρες δοκιμών
Νέα 19/10/2017 - 14:20

Νέα όρια στις ιδιωτικές δοκιμές και όχι μόνο, μπαίνουν στο MotoGP από το 2018 και το 2019.

 

Οι αλλαγές οφείλονται εν πολλοίς στο γεγονός ότι οι ομάδες χρησιμοποιούσαν τις δοκιμές για να αποκτούν πλεονέκτημα σε πίστες που ακολουθούσαν GP και όχι για την εξέλιξη των μοτοσυκλετών τους.

 

Το 2018 οι πέντε ημέρες ιδιωτικών δοκιμών θα παραμείνουν, αλλά οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τις τρεις από αυτές σε πίστες που ακολουθεί Αγώνας αμέσως μετά το τεστ.

 

Τις άλλες δυο θα τις χρησιμοποιούν μόνο αφότου έχει τελειώσει ο Αγώνας. Για το 2019, θα είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να χρησιμοποιούν δυο ημέρες ιδιωτικών δοκιμών τον Νοέμβριο.

 

Ο κανονισμός που ισχύει τα τελευταία χρόνια και δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει δοκιμές σε διάστημα 14 ημερών πριν την έναρξη του Γύρου σε μια πίστα, δεν αλλάζει.

 

Φυσικά ισχύουν και οι απεριόριστες δοκιμές για τα εργοστάσια που είναι καινούργια στο MotoGP ή δεν έχουν καταφέρει να πάρουν βάθρο-α το 2017.

 

Παράλληλα θα έχουμε αλλαγές και στα επίσημα τεστ, τα οποία μειώνονται το 2019 σε μόλις δυο λόγω των περισσοτέρων Αγώνων στο Ημερολόγιο του MotoGP.

 

Για το 2018 πάντως, τα επίσημα τεστ θα είναι ίδια όπως και φέτος, δηλαδή θα ξεκινήσει άτυπα η νέα σεζόν στην Valencia και θ’ ακολουθήσουν τα τεστ σε Sepang, Ταϊλάνδη και Qatar.

 

Από εκεί και πέρα θα έχουμε μια ημέρα επίσημων δοκιμών μετά τους Γύρους σε Jerez, Montmelo και Brno. Το 2019, τα επίσημα τεστ πριν την έναρξη της σεζόν θα είναι δυο: σε Sepang και Qatar.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Τελευταία ευκαιρία!

« Προηγούμενο άρθρο

Πως είναι να δουλεύεις με τον Rossi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα