• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πως είναι να δουλεύεις με τον Rossi;
Ο Alex Briggs μιλά για τον Ιταλό οδηγό
Νέα 19/10/2017 - 12:52

Ο Alex Briggs είναι από τα πιο γνώριμα πρόσωπα στο γκαράζ της ομάδας του Valentino Rossi στη μεγάλη κατηγορία.

 

Η καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 1993, όταν συνεργάστηκε με το HRC δίπλα σ’ έναν θρύλο στο χώρο, τον Jeremy Burgess.

 

Ένα χρόνο μετά ήταν στο γκαράζ του Mick Doohan κι έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος της εποχής Doohan, το 1999.

 

Στη συνέχεια τον ανέθεσαν σ’ έναν νεαρό αναβάτη από την Ιταλία. Το όνομά του ήταν Valentino Rossi και από τότε είναι συνοδοιπόρος του στην ονειρική του καριέρα.

 

Πως είναι λοιπόν να δουλεύεις για ένα τόσο αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο;

 

«Απίστευτο! Θα μπορούσα ν’ απαντήσω με μια λέξη ή μ’ ένα ολόκληρο βιβλίο! Πάντα προσπαθούσα να μην τον σκέφτομαι ως GOAT. Έχει κερδίσει Τίτλους στα πάντα, αλλά προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι και να κάνω τη δουλειά μου».

 

«Κάτι εκπληκτικό που έχεις όταν δουλεύεις με τον Valentino, είναι η εκτίμηση των κόπων σου και το γεγονός ότι πάντα ενδιαφέρεται για μένα, την οικογένειά μου, τα ενδιαφέροντά μου».

 

Τι κάνει τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό τον Valentino Rossi από τους υπόλοιπους;

 

«Η αγάπη του για το άθλημα! Όχι μόνο για την οδήγηση, αλλά για τα πάντα! Χαίρεται να βλέπει τους νεαρούς να κερδίζουν, να τους βοηθάει. Έχει χάσει αγώνες, αλλά όταν επέστρεφε δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του γι’ αυτούς».

 

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε διαρροές περί αντιπαλότητας μέσα στο γκαράζ μιας ομάδας, ή ψυχρού κλίματος ανάμεσα σε μηχανικούς.

 

«Αυτά, τις περισσότερες φορές προέρχονται από τα ΜΜΕ», απαντά ο Briggs. «Φυσικά υπάρχουν αντιπαλότητες και θεωρώ ότι αυτό είναι υγιές σε κάθε άθλημα».

 

«Όσο για τους μηχανικούς, ξέρουμε όλοι πόσο σκληρά δουλεύουμε και ξέρουμε ότι στο μέλλον μπορεί να δουλέψουμε μαζί ή έχουμε δουλέψει κι έχουμε κάνει φιλίες».

 

Ποιός είναι ο καλύτερος και ποιός ο χειρότερος αγώνας, από την οπτική πλευρά ενός μηχανικού;

 

«Ο καλύτερος είναι όποιος έχεις κερδίσει! Ένας από τους αγαπημένους μου ήταν αυτός στην Laguna Seca, επειδή μέναμε στο Monterey που είχα φανταστικό ξενοδοχείο, φαγητό κτλ».

 

«Ο χειρότερος αγώνας είναι αυτός που ο οδηγός σου πέφτει ή τραυματίζεται».

 

Τα συμβόλαια των περισσότερων μηχανικών είναι ετήσια και ανανεώνονται κάθε τέλος του χρόνου. Αυτή η πρακτική ισχύει και για τον Briggs.

 

«Επί 25 χρόνια αυτό συμβαίνει. Υπογράφεις για ένα χρόνο και μετά δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά κάθε φορά ανανέωνα. Δουλεύω για τον καλύτερο οδηγό στην ιστορία. Ήμουν εκεί μαζί του στον πρώτο αγώνα και σκοπεύω να είμαι και στον τελευταίο».

 

Ο επόμενος Γύρος  του Πρωταθλήματος, ο 16ος, είναι στην πατρίδα του Alex Briggs.

 

«Θα δω κάποιους φίλους εκεί, ενώ είναι ωραία τώρα που δεν έχει πολύ κόσμο. Είναι κάπως σαν το Monterey λόγω των ήχων και του καιρού».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Αλλαγές το 2018-19

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα