• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Η συνέντευξη τύπου
Μάχη μέχρι τέλους για τον Τίτλο!
Νέα 19/10/2017 - 12:17

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του Αγώνα στην Αυστραλία, η κουβέντα στράφηκε περισσότερο στη μάχη για το φετινό Τίτλο.

 

Μετά τον εκπληκτικό αγώνα στην Ιαπωνία, η διαφορά των Marquez και Dovizioso μειώθηκε στους 11β, ενώ 30β πίσω από τον δεύτερο Dovi είναι ο Vinales.

 

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος», τόνισε ο Marc Marquez. «Στο Motegi χάσαμε πέντε βαθμούς, αλλά εδώ - το Phillip Island - μου αρέσει περισσότερο».

 

«Πάντως έχω και μερικές ατυχίες εδώ, όπως το 2014  ή το 2016 που έπεσα κι ενώ είχα το προβάδισμα στον αγώνα. Πάντως φέτος παλεύουμε για τον Τίτλο και η προσέγγισή μας θα είναι διαφορετική».

 

Ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Marquez είναι δίχως αμφιβολία ο Dovizioso, ωστόσο ο Marc παραδέχεται ότι:

 

«...δεν ξεχνάω και τον Vinales. Πάντως ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, η νοοτροπία είναι η ίδια: να πιέζω κι αν μπορούμε να πάρουμε έναν παραπάνω βαθμό, να το επιχειρούμε. Όπως κάναμε στο Motegi».

 

Με την ίδια νοοτροπία θα συνεχίσει στο υπόλοιπο της σεζόν και ο Andrea Dovizioso.

 

«Ήταν ωραία στον προηγούμενο αγώνα, με μια καταπληκτική μάχη. Εδώ πολλοί θα είναι γρήγοροι και θεωρητικά και ο Marc. Επομένως θα είναι δύσκολα, αλλά το διασκεδάζουμε».

 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και να βελτιωθούμε κατά τη διάρκεια του Σ/Κ, όπως κάνουμε μέχρι τώρα».

 

«Μέσα στο box η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καλή και μικρές λεπτομέρειες έχουν κάνει τη διαφορά και τώρα παλεύουμε για τον Τίτλο».

 

«Στο Motegi, πέρα από τη νίκη, χάρηκα και για την ταχύτητά μας κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα και την ομάδα και όχι το ότι κερδίσαμε 5 βαθμούς».

 

Ο Maverick Vinales από την άλλη ξέρει καλά ότι θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να επανέλθει στο προσκήνιο, ωστόσο τα πράγματα (καιρός) δεν δείχνουν καλά την Κυριακή.

 

Η Αυστραλία είναι μια καλή πίστα για τον Ισπανό άσο της Yamaha, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα βροχής την Κυριακή στον αγώνα κι αυτό αλλάζει πολλά, με την Μ1 να δυσκολεύεται πολύ στο βρεγμένο.

 

«Στα χειμερινά τεστ, εδώ ήμουν πολύ γρήγορος και σταθερός», ξεκίνησε να λέει ο Vinales που στα χειμερινά τεστ και στους δυο πρώτους Αγώνες της σεζόν ήταν αήττητος.

 

«Όμως φτάνουμε εδώ, τώρα, με τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα και άλλες συνθήκες. Μ’ αρέσει όμως η πίστα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

 

«Σκέφτομαι μόνο το πως θα οδηγήσω και δεν νοιώθω πίεση. Ο Τίτλος δεν είναι στο χέρι μας. Οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να κάνουν κάποιο λάθος κι έτσι είναι δύσκολα».

 

«Τώρα θα προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε, να φέρουμε την Yamaha στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια ακόμα νίκη».

 

Την προηγούμενη φορά που ο Vinales κέρδιζε αγώνα στο Phillip Island, ήταν τη σεζόν 2014, όταν και αγωνιζόταν στην Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Πως είναι να δουλεύεις με τον Rossi;

« Προηγούμενο άρθρο

H Yamaha Tsokos Racing στον 5ο & 6ο Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα