• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Τα στατιστικά
100 βάθρα ο Marquez με νέο ρεκόρ
Νέα 19/10/2017 - 10:41

- Τα 100 βάθρα έφτασε ο Marc Marquez με τη 2η θέση του στο Motegi. Σε ηλικία 24 ετών και 240 ημερών, είναι ο νεαρότερος σε ηλικία αναβάτης που φτάνει αυτό τον αριθμό, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Valentino Rossi που είχε φτάσει τα 100 βάθρα σε ηλικία 25 ετών και 244 ημερών.

 

- Μετά τα δυο του βάθρα στους πρώτους έξι αγώνες, ο Marquez έχει οχτώ βάθρα στους επόμενους εννέα, με μόνη εξαίρεση το GP του Silverstone, όταν τον πρόδωσε ο κινητήρας του.

 

- Στην Ιαπωνία ο Marquez έχασε τη νίκη από τον Dovizioso, όντας πρώτος στην έναρξη του τελευταίου γύρου. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, που ο Marc χάνει αγώνα ενώ είχε προηγηθεί στον τελευταίο γύρο.

 

- 0.249’’ ήταν η διαφορά του Dovi από τον Marquez στον αγώνα της Ιαπωνίας. Είναι η 4η φορά, στους τελευταίους πέντε αγώνες, που η διαφορά της νίκης είναι κάτω από ένα δευτερόλεπτο, σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας!

 

- Τις εφτά νίκες στη μεγάλη κατηγορία έφτασε ο Andrea Dovizioso, ισοφαρίζοντας τις νίκες που είχε ο Loris Capirossi στην τετράχρονη εποχή του MotoGP, ενώ χρειάζεται μια ακόμα για να φτάσει τον Sete Gibernau.

 

- Για τον Dovi ήταν το 41ο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και χρειάζεται άλλο ένα για να ισοφαρίσει τα βάθρα του Loris Capirossi στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Με τη νίκη του στο Motegi, ο Dovi μπήκε στην ελίτ των αναβατών με πέντε ή περισσότερες νίκες μέσα σε μια σεζόν, στη σύγχρονη εποχή του MotoGP. Οι άλλοι που το έχουν καταφέρει είναι οι Rossi/Lorenzo/Stoner/Marquez/Pedrosa.

 

- 111 βαθμούς, τρεις αγώνες πριν το τέλος, έχει ο Danilo Petrucci και χρειάζεται ακόμα πέντε για να ξεπεράσει το ρεκόρ των 115β που έχει πάρει μέσα σε μια σεζόν δορυφορικός αναβάτης της Ducati (Alex Barros, 2007).

 

- Ο Andrea Iannone πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα με την Suzuki φέτος, τερματίζοντας 4ος στην Ιαπωνία και λίγο μπροστά από τον Alex Rins, τον ομόσταυλό του. Ήταν η πρώτη φορά, εδώ και ένα χρόνο, που η Suzuki είδε δυο αναβάτες της μέσα στην πεντάδα. Η προηγούμενη φορά ήταν στον περσινό αγώνα του Motegi.

 

- Η Ducati έχει 273β στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, τους περισσότερους με τρεις Γύρους ν’ απομένουν ακόμα. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχει πάρει ήταν οι 286 το 2010, σε όλη τη σεζόν.

 

- Μετά το τέλος του GP στην Ιαπωνία, ο Zarco έχει ένα προβάδισμα 41β στο Πρωτάθλημα των Rookies και με δεδομένο ότι ο Folger θ’ απουσιάσει και στην Αυστραλία, θα μπορέσει να εξασφαλίσει τον Τίτλο με μια θέση στην εξάδα.

 

- Κανείς οδηγός της Yamaha δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, στους τελευταίους τρεις αγώνες. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2007!

 

- Η περσινή νίκη του Cal Crutchlow στην Αυστραλία, ήταν η πρώτη σε στεγνό αγώνα από δορυφορικό αναβάτη, μετά την επικράτηση του Toni Elias στο Estoril το 2006.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Η νέα GSX-R

« Προηγούμενο άρθρο

Το Monster Energy για τον Σάκη Συνιώρη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα