• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Η ιστορία
Σταθερά στο Ημερολόγιο από το 1989
Νέα 18/10/2017 - 10:21

Φέτος θα διεξαχθεί το 29ο Grand Prix στην Αυστραλία, που γίνεται σταθερά από το 1989.

 

- Τα πρώτα δυο GP στην Αυστραλία έγιναν στο Phillip Island και μετά, για έξι συνεχόμενα χρόνια, λάμβαναν χώρα στο Eastern Creek προτού επιστρέψει στο Ημερολόγιο το Phillip Island από το 1997. Έτσι θα είναι η 23η φορά που το GP της Αυστραλίας θα γίνει στη συγκεκριμένη πίστα.

 

- Η Honda είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο Phillip Island, έχοντας (από το 2002 κι έπειτα) εφτά νίκες συμπεριλαμβανομένων και των 2 τελευταίων ετών.

 

- Η Ducati έχει τέσσερεις νίκες με τον απόλυτο κυρίαρχο - όσο αγωνιζόταν - της πίστας, τον Casey Stoner που κέρδισε με την κόκκινη μοτοσυκλέτα τα GP εκεί από το 2007 ως και το 2010. Από το 2010 κι έπειτα, οι κόκκινοι έχουν ένα βάθρο, την τρίτη θέση του Andrea Iannone πριν από δυο χρόνια.

 

- Τέσσερεις νίκες στο Phillip Island έχει και η Yamaha, τρεις με τον Valentino Rossi και μια με τον Jorge Lorenzo. Η τελευταία νίκη των μπλε εκεί ήταν το 2014 με τον Rossi.

 

- Η Suzuki έχει δυο βάθρα στη μεγάλη κατηγορία: το 2006 με τον Chris Vermeulen και πέρυσι με τον Maverick Vinales που πέρυσι ήταν τρίτος.

 

- Οι τρεις νικητές του βάθρου στον περσινό αγώνα του Phillip Island, είχαν όλοι τους περάσει από τις ΚΑΤ1.

 

- Στο Phillip Island, στον αγώνα του 2014, οι τρεις οδηγοί του βάθρου ήταν οδηγοί της Yamaha. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στο Πρωτάθλημα.

 

- Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στο Phillip Island είναι ο Valentino Rossi με οχτώ νίκες (2x250cc / 1x500cc / 5xMotoGP). Ακολουθεί ο Casey Stoner με έξι νίκες, όλες στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ο Casey Stoner, μέχρι που αποσύρθηκε, δεν είχε αντίπαλο μέσα στην πατρίδα του, κερδίζοντας τον αγώνα στο Phillip Island από το 2007 ως το 2012 ενώ τις τελευταίες πέντε νίκες του τις πήρε από την pole position.

 

- Τέσσερεις οδηγοί, απ’ αυτούς που συμμετέχουν φέτος ως κανονικές συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, έχουν πάρει pole στο Phillip Island: ο Rossi το 2003, ο Pedrosa το 2007, ο Lorenzo το 2013 και ο Marquez τα τελευταία τρία χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Herrera αντί Arenas

« Προηγούμενο άρθρο

Χαρά – Απογοήτευση – Πείσμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα