• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Τα στατιστικά
Θα πάρει τρεις σερί νίκες ο Marquez;
Νέα 14/10/2017 - 23:13

- Οι τέσσερεις πρώτοι στον αγώνα της Aragon ήταν όλοι Ισπανοί, κάτι που γίνεται μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία των αγώνων της μεγάλης κατηγορίας! Η προηγούμενη φορά ήταν στο Motegi το 2013 (Lorenzo-Marquez-Pedrosa-Bautista). Μόνο οι Ιταλοί έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο, όταν το 2005 στο Mugello ο Rossi τερμάτιζε μπροστά από τους Biaggi, Capirossi και Melandri.

 

- Ο Marquez πήρε τη νίκη στην Aragon ξεκινώντας από την 5η θέση στο grid. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνε τη νίκη χωρίς να είναι στην πρώτη σειρά, από τον αγώνα στην Valencia το 2014, όταν και πάλι είχε κερδίσει από την 5η θέση.

 

- Στην αρχή της σεζόν είχε δυο βάθρα στους πρώτους έξι Αγώνες, ενώ τώρα έχει εφτά στους τελευταίους οχτώ! Ο λόγος για τον Marquez που δεν κατάφερε να διεκδικήσει το βάθρο στο Silverstone, όταν τον πρόδωσε ο κινητήρας του.

 

- Ο Marquez πήρε την 5η φετινή του νίκη στην Aragon. Τόσες είχε το 2015 αλλά και το 2016. Μάλιστα έγινε ο τέταρτος μόλις αναβάτης στην ιστορία των GP, που έχει πετύχει τουλάχιστον πέντε νίκες σε πέντε ή περισσότερες συνεχόμενες σεζόν. Οι άλλοι τρεις που έχουν κατορθώσει κάτι αντίστοιχο, είναι οι Rossi, Doohan και Giacomo Agostini.

 

- Ο Marquez έχει κερδίσει τα δυο τελευταία GP, αλλά από το 2014 (και τις δέκα συνεχόμενες νίκες του από την αρχή εκείνης της σεζόν) δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε 3 ή περισσότερα GP!

 

- Ο Dovi έχει συγκεντρώσει 208 βαθμούς κι απομένουν ακόμα 4 Γύροι για το τέλος. Έχει ήδη γίνει ο πρώτος αναβάτης της Ducati με περισσότερους από 200β μέσα σε μια σεζόν, από το 2010 και τον Stoner που τότε είχε σταματήσει στους 225. Έναν αριθμό που - θεωρητικά - εύκολα θα ξεπεράσει φέτος ο Dovi.

 

- 16 χρόνια και μια ημέρα μετά το πρώτο του βάθρο (2001, Valencia, 125cc) ο Dani Pedrosa τερμάτιζε δεύτερος στην Aragon. Είναι μόλις ο 5ος οδηγός στην ιστορία των 69 χρόνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έχει διάστημα μεγαλύτερο από 16 χρόνια ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο του βάθρο. Οι άλλοι τέσσερεις είναι: Rossi-Nieto-Capirossi-Dorflinger.

 

- Τις 196 συμμετοχές σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας θα φτάσει ο Dani Pedrosa αυτό το Σ/Κ στο Motegi. Τόσες ακριβώς έχει στην καριέρα του ο Colin Edwards. Μόνο τέσσερεις αναβάτες έχουν περισσότερες συμμετοχές: ο Rossi (301), ο Alex Barros (245), ο Nicky Hayden (218) και ο Loris Capirossi (217).

 

- Ο Lorenzo ήταν τρίτος στην Aragon και με διαφορά μόλις 2.028’’ από τον νικητή. Έτσι, για πρώτη φορά από το 2010, η Ducati έχει τουλάχιστον έναν αναβάτη της στο βάθρο, για τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες.

 

- Στους Rookies, ο Johann Zarco έχει ένα πλεονέκτημα 33β επί του Jonas Folger, ο οποίος αποσύρθηκε εκτάκτως του GP στο Motegi. Αλλά και στους Δορυφορικούς αναβάτες ο Zarco έχει την πρωτοπορία, με 22β περισσότερους από τον Petrux και 25β από τον Crutchlow.

 

- Ο Aleix Espargaro ήταν 6ος στην Aragon, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της Aprilia στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα, ο Ισπανός ήταν μόλις 6.962’’ από την κορυφή, που είναι και η μικρότερη διαφορά που έχει σημειώσει ποτέ το εργοστάσιο από την 1η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Με ενοχλεί η 4η σειρά

« Προηγούμενο άρθρο

Μια ωραία αγωνιστική ημέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα