• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi MotoGP: ΕΔ1
Κυρίαρχος στο βρεγμένο ο Marquez
Νέα 13/10/2017 - 06:10

Συννεφιασμένο και βροχερό υποδέχτηκε το Motegi τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας, με τον καιρό να παραμένει έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

 

Το πολύ νερό στην πίστα δεν προβλημάτισε τον Marc Marquez, ο οποίος ξεχώρισε από την πρώτη σχεδόν στιγμή.

 

Με τους carbon δίσκους - τους οποίους είχαν αρκετοί - ο 24χρονος άσος ήταν ταχύτερος όλων στις δυο εξόδους του στην πίστα.

 

Οι διαφορές του από τον ανταγωνισμό άγγιξαν ακόμα και τα δυο δευτερόλεπτα, προτού κλείσει τις ΕΔ1 με 0.875δ από τον δεύτερο.

 

Αυτός ήταν ο Aleix Espargaro που εντυπωσίασε πάνω στην Aprilia του και είναι ενδεικτικό ότι ήταν ο μόνος με διαφορά μικρότερη από 1δ από τον κυρίαρχο Marquez.

 

Τρεις Ducati ακολουθούν στη συνέχεια, με τον Scott Redding και την GP16 να κερδίζει για 0.136δ και 0.147δ τους Lorenzo και Dovizioso της εργοστασιακής ομάδας.

 

Ο Jorge Lorenzo έδειξε για μια ακόμη φορά ότι όταν τα επίπεδα πρόσφυσης είναι σταθερά, δεν έχει πρόβλημα να είναι γρήγορος.

 

Στη βροχή ανέβαζε ρυθμούς μέχρι που στα τελευταία λεπτά ένα λάθος του Cal Crutchlow στοίχισε στον Lorenzo, με την Honda του Βρετανού να τον εμβολίζει εκτός πίστας!

 

Ευτυχώς ο Lorenzo απέφυγε τα χειρότερα και σηκώθηκε χωρίς να τραυματιστεί από την πτώση του. Ο Crutchlow πήρε τελικά την έβδομη θέση.

 

Η καλύτερη Yamaha ήταν αυτή του Johann Zarco που ολοκλήρωσε στην 6η θέση, ενώ πιο πίσω - 52χιλ πιο αργός - ήταν ο Vinales (9ος).

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά στη βροχή αλλά στη συνέχεια υποχώρησε και τελικά ήταν 1,5δ πιο αργός από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον Τίτλο, τον Marquez.

 

Από την άλλη προσεχτικά ξεκίνησε στις ΕΔ1 ο ομόσταυλός του, ο Valentino Rossi, που έκανε τον 19ο χρόνο στους 24 αναβάτες της κατηγορίας.

 

Με αρωγό το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ της Suzuki, ο Alex Rins κατάφερε ν’ ανέβει ως την 8η θέση, την ώρα που ο Iannone ξεκινούσε καλά αλλά έμεινε τελικά στην 13η θέση.

 

Ανεβασμένος μετά τα νέα ότι θα παραμείνει στην ΚΤΜ και το 2018, ο Bradley Smith έκανε πολύ καλή εμφάνιση σήμερα το πρωί και έκλεισε τη δεκάδα, 0.243δ μπροστά από τον Pol Espargaro.

 

Πολλές οι δυσκολίες σ’ αυτές τις συνθήκες για τον Dani Pedrosa, ο οποίος δεν κατάφερε να δείξει την καλή εικόνα που είχε στη βρεγμένη πίστα της Aragon (ΕΔ1).

 

Ο Ισπανός άσος έκανε μόλις τον 20ο χρόνο σήμερα το πρωί και ήταν 3.2’’ μακριά από την πρώτη θέση και τον ομόσταυλό του.

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin στο Motegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα