• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φρενάροντας στο Motegi!
H δυσκολότερη πίστα για τα φρένα
Νέα 11/10/2017 - 12:01

Μόλις μια εβδομάδα μετά τον αγώνα της F1, το MotoGP φτάνει στο Motegi για τον 15ο Γύρο της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

 

Σε μια πίστα εξαιρετικά απαιτητική για τα φρένα, που έχει ελάχιστες ανοιχτές στροφές και πάρα πολλές κλειστές, εφτά από τις οποίες οι οδηγοί τις παίρνουν με κάτω από 100χλμ/ώρα!

 

Είναι ακριβώς αυτή η πληθώρα στροφών με δευτέρα στο κιβώτιο, που αναγκάζει την Brembo να τη βαθμολογήσει με 5 στα 5, όσον αφορά στη δυσκολία της πίστας στα φρένα.

 

Είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, που η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει επιβάλλει τους δίσκους των 340χιλ υποχρεωτικά για όλους τους αναβάτες. Κάτι που ισχύει μόνο για το Motegi.

 

Η πιο δύσκολη στροφή της πίστας και μια από τις δυσκολότερες του Πρωταθλήματος, είναι η 11 των 90 μοιρών.

 

Εκεί, από τα 308χλμ/ώρα οι οδηγοί φτάνουν τα 86 (!) φρενάροντας για 263 μέτρα επί 5.2’’ με την τεράστια δύναμη στη μανέτα των 7.6 κιλών!

 

Πολύ δύσκολη είναι και η 5, όπου από τα 270χλμ/ώρα πέφτουν στα 76, φρενάροντας για 222 μέτρα επί 4.9’’ με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη μανέτα: 7.9kg!

 

Οι αριθμοί για την 3 - την επόμενη πιο δύσκολη στροφή του Motegi - είναι πιο συγκρατημένοι, ωστόσο είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο των υπόλοιπων στροφών.

 

Εκεί οι αναβάτες από τα 271χλμ/ώρα φτάνουν τα 94 διανύοντας 211 μέτρα φρενάροντας, σε διάστημα 4.4’’ με μέγιστη δύναμη στη μανέτα στα 7.4kg.

 

Επόμενο άρθρο »

Σιγουριά για Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

Ψηφίζουμε Γιάννη Περιστερά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα