• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Από το Motegi
Μετράμε αντίστροφα για τον Τίτλο!
Νέα 09/10/2017 - 11:23

Πέρυσι ήταν 52β μπροστά από τον δεύτερο και στο Motegi πήρε μια σπουδαία νίκη, εξασφαλίζοντας τον τρίτο του Τίτλο σε 4 χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία.

 

Φέτος, ο Marc Marquez είναι και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο με 16β διαφοράς από τον δεύτερο και σ’ ένα Πρωτάθλημα πρωτόγνωρα απρόβλεπτο!

 

Ο 24χρονος άσος της Repsol Honda ελπίζει σε μια αντίστοιχη εμφάνιση με την περσινή στην πίστα της Honda, ωστόσο η παράδοση δεν είναι με το μέρος του.

 

Ο Marquez έχει επιτυχίες στην Moto2 και στα 125cc στο Motegi - συμπεριλαμβανομένης της επικής του εμφάνισης το 2012 - αλλά όχι και στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από το 2013 που αγωνίζεται σ’ αυτή, μόνο πέρυσι κατάφερε να σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κι από εκεί να πανηγυρίσει τον Τίτλο.

Στην ίδια πίστα πανηγύρισε και τον Τίτλο του 2014, τότε όμως είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Jorge Lorenzo.

 

Αυτός που θα προσπαθήσει να κόψει βαθμούς από τον Marquez στο Motegi, είναι ο δεύτερος διεκδικητής του Τίτλο, ο Andrea Dovizioso.

 

Ο Ιταλός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη φύση της πίστας με τα δυνατά φρένα και τις επιταχύνσεις, που είναι και το δυνατό σημείο της GP17.

 

Ο Dovi έχει δυο βάθρα στην Ιαπωνική πίστα, το ένα το 2010 και το άλλο πέρυσι.

 

Μεγάλα αουτσάιντερ για τον αγώνα της Κυριακής είναι οι δυο ομόσταυλοι των παραπάνω αναβατών.

Ο Dani Pedrosa είναι ο πολυνίκης στην πίστα, με πέντε επιτυχίες (τρεις στη MotoGP και από μια σε 125/250cc) ενώ τρεις νίκες στη μεγάλη κατηγορία έχει και ο Lorenzo.

 

Φυσικά ο Dani παραμένει στη μάχη για τον Τίτλο και θα τα δώσει όλα για να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του μέχρι το τέλος.

 

Από την πλευρά του ο Lorenzo δήλωνε στην Αραγονία ότι στο Motegi θεωρεί ότι είναι σε θέση να πάρει την πρώτη του νίκη με Ducati.

 

Με μαθηματικές ελπίδες για τον Τίτλο, πέρα από τους Marquez-Dovi-Pedrosa είναι και το δίδυμο της Movistar Yamaha.

 

Ο Rossi εντυπωσίασε το paddock με την εκπληκτική του επιστροφή στο Πρωτάθλημα και την 5η θέση που κατάφερε να πάρει στον αγώνα της Aragon.

Η σωματική καταπόνηση των τριών συνεχόμενων Γύρων είναι μεγάλη και ο Rossi δεν είναι ακόμα 100% καλά, ωστόσο έχει τη ψυχολογία με το μέρος του.

 

Ο Vinales είναι μόλις 28β πίσω από τον Marquez και πηγαίνει σε μια πίστα που πέρυσι πήρε το βάθρο, φέτος όμως ξέρει καλά ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να καλύψει έδαφος.

 

Δεν είναι εύκολο βέβαια, καθώς όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, η ισορροπία ανάμεσα στο ρίσκο και την αποφυγή ενός λάθους, γίνεται μια ολοένα και πιο δύσκολη απόφαση.

 

Στην Aragon ο Aleix Espargaro ισοφάρισε την καλύτερή του θέση σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, με μοτοσυκλέτα της Aprilia.

 

Τώρα στο Motegi θέλει να πιέσει για να κερδίσει κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία των δορυφορικών αναβατών, ενώ παράλληλα θέλει να κλείσει τη σεζόν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Στους δορυφορικούς ο Zarco έχει το πάνω χέρι, με τον Γάλλο να είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, ωστόσο τόσο ο Petrucci, όσο και ο Crutchlow θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη διαφορά των 22 και 25β που τους χωρίζουν από τον Zarco.

 

Πίσω τους, στη σχετική βαθμολογία, είναι και ο Jonas Folger που μετά το βάθρο του στην Γερμανία, η παρουσία του είναι απογοητευτική στους αγώνες.

 

Ο Jack Miller ήταν ακόμα ένα θύμα τραυματισμού φέτος, με τον Αυστραλό να σπάζει το πόδι του κάνοντας trial πριν μερικές ημέρες.

 

Τη θέση του θα πάρει ο Hiro Aoyama, που δεν θα είναι ο μοναδικός Ιάπωνας καθώς για μια ακόμα χρονιά το παρών στο Motegi θα δώσει και ο Katsuyuki Nakasuga.

 

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές θα έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα και το δίδυμο της Suzuki θα προσπαθήσει να κάνει μια δυνατή εμφάνιση στο Motegi.

 

Τη θεαματική της πρόοδο, σε μια πίστα άγνωστη για το εργοστάσιο, θέλει να συνεχίσει και η ΚΤΜ, που προέρχεται από ακόμα μια καλή εμφάνιση, πριν δυο εβδομάδες στην Aragon.

Σημ: Οι φωτογραφίες είναι από τον περσινό αγώνα στην Ιαπωνία

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Και τώρα Motegi!

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα κάνω στην άκρη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα