• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Διπλό = Τίτλος;
Αυτό λέει η παράδοση!
Νέα 15/09/2017 - 10:58

Παρακάτω διαβάζουμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία πριν το Γύρο στο Portimao, τον 10ο της φετινής σεζόν για το Πρωτάθλημα των SBK-Motul.

 

230 - O Jonathan Rea έχει καταφέρει να πάρει 230 βαθμούς στην πίστα του Portimao. Από τους νυν οδηγούς του Πρωταθλήματος, ο δεύτερος - ο Tom Sykes - έχει πάρει λιγότερους από τους μισούς (114).

 

65 - Ο Eugene Laverty έχει το ρεκόρ για τον οδηγό που είναι μπροστά στους περισσότερους γύρους στο Portimao: 65. Έχει, μάλιστα, κερδίσει δυο αγώνες όντας μονίμως μπροστά. Πίσω του είναι οι Sykes (55) και Rea (49).

 

16- O Rea είναι και ο μοναδικός αναβάτης που έχει δώσει το παρόν σε όλους τους αγώνες που έχουν γίνει στο Portimao (16).

 

10 - Τόσα είναι τα περισσότερα βάθρα που έχει πάρει ποτέ αναβάτης στο Portimao και το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκει επίσης στον Rea. Ο πιο κοντινός του αντίπαλος στη σχετική λίστα, είναι ο Sylvain Guintoli με πέντε.

 

10/3 - Ο ταχύτερος γύρος σε αγώνα της Πορτογαλίας έχει γίνει από 10 διαφορετικούς αναβάτες και τρεις κατασκευαστές (Ducati, 8 / Kawasaki, 5 / Aprilia, 3).

 

9 - Στους 16 αγώνες που έχουν γίνει εκεί, έχουμε εννέα διαφορετικούς νικητές.

 

4 - Ο Leon Haslam είναι ο μοναδικός αναβάτης χωρίς Τίτλο στην καριέρα του, που έχει 4 βάθρα στο Portimao. Όλοι οι άλλοι με 4 ή περισσότερα βάθρα, είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές: Rea 10, Guintoli 5, Biaggi και Sykes 4).

 

3 - Μόνο ένας αναβάτης έχει πάρει παραπάνω από μια pole στην πίστα εκεί. Ο Tom Sykes που έχει τρεις συνεχόμενες (2012-2014).

 

3 - Τρεις οδηγοί έχουν κάνει το διπλό στο Portimao: ο Troy Bayliss το 2008, ο Max Biaggi το 2010 και ο Jonathan Rea το 2015. Όλοι τους έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές τη χρονιά που έκαναν το διπλό.

 

3 - Κανείς κατασκευαστής δεν έχει πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες στο Portimao. Η Kawasaki μπορεί να το πετύχει αν κερδίσει τον πρώτο αγώνα ο Rea, που είχε κάνει το διπλό το 2015 εκεί.

 

2 - Η Yamaha είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει πάρει συνεχόμενες pole positions με διαφορετικούς αναβάτες: το 2009 με τον Ben Spies και το 2010 με τον Cal Crutchlow.

 

1 - Το ντεμπούτο του Jonathan Rea στα SBK έγινε το 2008 στην πίστα του Portimao που τότε ήταν ο τελευταίος Γύρος της σεζόν. Πήρε μια καταπληκτική 4η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ ήταν 15ος στο δεύτερο.

Επόμενο άρθρο »

Απίστευτο: Έκλεψαν την ακτινογραφία...

« Προηγούμενο άρθρο

Sykes: Ξέρω ότι μπορώ παραπάνω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα