• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BAYLISS: Επιστρέφει στη δράση;
Ο Αυστραλός εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στα WSBK.
Νέα 26/09/2009 - 09:45

Το δυσκολότερο σημείο στην καριέρα ενός αστέρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η στιγμή της απόσυρσης του. Η αποχή από τη δράση και τον ανταγωνισμό γεμίζει συχνά τους παλιούς Πρωταθλητές με θλίψη και τους δημιουργεί κρίση ταυτότητας, μέχρι να βρουν νέο νόημα στη ζωή τους.

 

Ο αστέρας των World Superbike, Troy Bayliss φάνηκε να έχει έτοιμα τα πλάνα απόσυρσης του. Το μέλλον του φαινόταν να βρίσκεται στον εξαιρετικά δημοφιλή και άκρως ανταγωνιστικό θεσμό των Αυστραλέζικων V8 Supercars. Ο Bayliss θα διοχέτευε όλο το ταλέντο και τη μαχητικότητά του στους τέσσερις τροχούς, ξεχνώντας, κατά τα φαινόμενα, τις μοτοσυκλέτες. Όμως, υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο Bayliss δεν ξεκόβεται ακόμα από τους αγώνες μοτοσυκλέτας.

 

Σύμφωνα με το έγκυρο Ιταλικό περιοδικό MotoSprint, ο Αυστραλός δήλωσε στην Imola ότι θέλει να επιστρέψει στα World Superbikes. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του στους αγώνες αυτοκινήτων δεν ήταν αυτά που επιθυμούσε, όπως δήλωσε σχετικά στο MotoSprint: "Το αυτοκίνητο και η ομάδα ήταν καλά για την 20η θέση και τίποτα παραπάνω."

Bayliss 2
Bayliss 2

 

Γι' αυτό το λόγο συγκέντρωσε ξανά το ενδιαφέρον του στο Πρωτάθλημα World Superbikes: "Θέλω να ξανατρέξω στα Superbikes. Είναι κρίμα που η Ducati έχει ήδη υπογράψει δύο αναβάτες για το 2010, διότι αισθάνομαι δυνατός για την επόμενη σεζόν."

 

Το αφεντικό της Ducati, Davide Tardozzi επιβεβαίωσε ότι ο Bayliss τον πλησίασε για να τρέξει: "Ο Troy μου ζήτησε αν μπορούσε να τρέξει, μόλις προσγειώθηκε, την προηγούμενη Τρίτη. Πώς όμως θα μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα; Δεν έχουμε τις πηγές και το δυναμικό για τρεις αναβάτες", δήλωσε ο Tardozzi.

 

Με τον Noriyuki Haga και Michel Fabrizio να συνεχίζουν με την Ducati το 2010, ο Bayliss φαίνεται να εξετάζει άλλες επιλογές. Σύμφωνα με το MotoSprint, ο επικεφαλής της Aprilia, Giampiero Sacchi δήλωσε ενδιαφέρον για την προοπτική συνεργασίας με τον Αυστραλό. Έτσι, ο Bayliss πιθανόν θα βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον έτερο βετεράνο, Max Biaggi. Υπάρχει ακόμα η φημολογία ότι ο Bayliss θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τραυματία Shinya Nakano για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά προς το παρόν δεσμεύεται από συμβόλαιο, ως εκπρόσωπος της Ducati.

 

Είναι γεγονός ότι τα παραπάνω φαντάζουν σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με μικρές πιθανότητες πραγματοποίησης. Σίγουρα όμως το ενδεχόμενο επιστροφής του Bayliss στους αγώνες, είναι ένα σενάριο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αναμένουμε εξελίξεις...

Επόμενο άρθρο »

WSBK-Imola: Έσπασε το ρόδι ο FABRIZIO

« Προηγούμενο άρθρο

TOSELAND: Εξετάζει τις επιλογές του για το 2010.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα