• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Τα στατιστικά
300ό GP για τον Vale στη μεγάλη κατηγορία!
Νέα 23/08/2017 - 00:12

- O Valentino Rossi θα φτάσει τα 300 Grand Prix στη μεγάλη κατηγορία αυτή την Κυριακή στο Silverstone. Ο μόνος στην ιστορία που θα φτάσει ένα τέτοιο νούμερο!

 

- Παρά το ότι ο Marc Marquez αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του στο Πρωτάθλημα, εν τούτοις και πάλι η διαφορά των 35β μεταξύ των πρώτων πέντε αποτελεί ρεκόρ μικρότερης διαφοράς, από το 1993 όταν και ισχύει το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης. Σχεδόν διπλάσιοι είναι οι βαθμοί διαφοράς του προηγούμενου ρεκόρ το 2000 και το 2006, όταν οι πέντε πρώτοι της βαθμολογίας - μετά από 11 αγώνες - είχαν διαφορά 68β.

 

- Ο Marquez είναι για πέντε συνεχόμενους αγώνες στο βάθρο. Παράλληλα, με το βάθρο του στην Αυστρία, έφτασε τα 58 στη μεγάλη κατηγορία όσα έχει στην καριέρα του ο Max Biaggi

 

- Ο Dovi έφτασε τους 158β μετά από έντεκα αγώνες, που είναι και η μεγαλύτερη συγκομιδή για αναβάτη της Ducati αφότου ο Casey Stoner το 2008 είχε, στο ίδιο διάστημα, 187β.

 

- Με τη νίκη του στην Αυστρία, ο Dovizioso μπήκε στην ελίτ των μόλις δέκα οδηγών στην ιστορία που έχουν καταφέρει να πάρουν τρεις ή περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, μέσα σε μια σεζόν. Οι άλλοι εννέα είναι οι Rossi, Lorenzo, Stoner, Marquez, Pedrosa, Gibernau, Capirossi, Vinales και Melandri.

 

- Μετά την 6η του θέση στην Αυστρία, για πρώτη φορά φέτος ο Maverick Vinales έπεσε από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όπου βρισκόταν από την αρχή της σεζόν.

 

- Ο Dani Pedrosa έχει καταφέρει να πάρει εφτά βάθρα στους τελευταίους εννέα αγώνες. Την προηγούμενη φορά που είχε εφτά βάθρα, ήταν σε διάστημα 22 αγώνων!

 

- Στην Αυστρία ο Johann Zarco ήταν για τρίτη φορά φέτος η καλύτερη Yamaha σ’ έναν αγώνα Παράλληλα αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο - στο Πρωτάθλημα των Rookies - Jonas Folger στους 22β.

 

- Για πρώτη φορά από το 2010, έχουμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές να έχουν τρεις ή περισσότερες νίκες μέσα σε μια σεζόν. Την τελευταία φορά που τρεις κατασκευαστές είχαν 4 ή περισσότερες νίκες μέσα σε μια σεζόν, ήταν το 2006. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι τρεις κατασκευαστές ήταν οι Honda, Yamaha και Ducati.

 

- Στο Silverstone, ο Alvaro Bautista θα γίνει ο 13ος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 250 GP.

 

- Ο Mika Kallio, ο δοκιμαστής της KTM, τερμάτισε στην 10η θέση στο GP της Αυστρίας και με διαφορά 19,766δ από τον πρώτο Dovizioso. Αυτή είναι και η μικρότερη διαφορά οδηγού KTM από τον νικητή ενός αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θα φανεί

« Προηγούμενο άρθρο

Folger: Μάχη για τη θέση του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα