• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Mir σαν τον Rossi!
Οι αριθμοί του Ισπανού στην Moto3
Νέα 23/08/2017 - 10:40

Ο Joan Mir είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μικρής κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχοντας ξεφύγει με 64β διαφοράς από τον δεύτερο.

 

Ο Ισπανός οδεύει - μόλις στη δεύτερή του σεζόν στην Moto3 - προς τον πρώτο του Τίτλο, ενώ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Moto2.

 

Παρακάτω είναι μερικοί αριθμοί που επισημαίνουν την ανωτερότητα του Mir σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

215 - Τόσοι είναι οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο Ισπανός και είναι ο μόνος οδηγός από τις τρεις κατηγορίες που έχει πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής!

 

30 - Τόσες είναι οι παρουσίες του στην κατηγορία της Moto3, όλες με την ομάδα της Leopard Racing. Το ντεμπούτο του το έκανε ως αντικαταστάτης του Hiroki Ono στην Αυστραλία το 2015.

 

11 - Τα βάθρα του ταλαντούχου οδηγού, ο οποίος έχει ποσοστό 36% το ίδιο δηλαδή με το αγωνιστικό του νούμερο!

 

7 - Με τόσες νίκες φέτος, έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του αείμνηστου Luis Salom και του Brad Binder τις σεζόν 2013 και 2016 αντίστοιχα. Ένα ρεκόρ που σχεδόν σίγουρα θα γίνει δικό του στη συνέχεια.

 

3 - Τόσες είναι οι συνεχόμενες νίκες του Mir, αρχής γενομένης από το GP στην Γερμανία. Τρεις συνεχόμενες νίκες είναι το σχετικό ρεκόρ στην Moto3 και το έχουν καταφέρει στο παρελθόν οι Kent, Oliveira, B. Binder και Luis Salom.

 

1 - Ο Joan Mir είναι ο μόνος (μαζί με τον Alex Marquez, το 2013) που έχει καταφέρει να πάρει νίκη στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μαζί να έχει ανακηρυχθεί Rookie της σεζόν.

 

1997 - Για να βρούμε ποιός άλλος έχει αντίστοιχη απόδοση με τον Mir (7 νίκες σε 11 αγώνες), θα πρέπει να γυρίσουμε 20 χρόνια στο παρελθόν όταν ο Valentino Rossi αγωνιζόταν για τελευταία φορά στην μικρή κατηγορία (125cc). Εκείνη τη σεζόν, το 1997 που γεννιόταν ο Mir, ο Rossi είχε 11 νίκες στους 15 αγώνες του Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Ducati Test @ Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin διασχίζει την Μάγχη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα