• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Όχι» οδηγών σε βρόχινο αγώνα
Επικίνδυνη η Αυστριακή πίστα
Νέα 13/08/2017 - 00:12

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που αντιδρούν σ’ ένα ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας αύριο υπό βροχή!

 

Ευτυχώς ένα τέτοιο σενάριο δεν φαίνεται πιθανό, όμως είναι σημαντική η στάση των αναβατών που λένε ότι δεν θ’ αγωνιστούν υπό βροχή στο Red Bull Ring!

 

Ο λόγος είναι τα πολύ μικρά περιθώρια διαφυγής μιας πίστας που είναι η ταχύτερη σε μέση ωριαία ταχύτητα στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις με οδηγούς από άλλα Πρωταθλήματα, έστω και μέσω... twitter!

 

Πρώτος ο Crutchlow παραδέχτηκε ότι: «...δεν μ’ ενδιαφέρει ν’ αγωνιστώ εδώ με βροχή. Όπως είδατε όλοι έπεφταν σε ευθεία γραμμή... ήταν γελοίο».

 

Ο Βρετανός αναφερόταν στις ΕΔ1 της Moto2 όταν και μετά τα πρώτα δέκα λεπτά άρχισε να βρέχει και όταν οι οδηγοί μπήκαν με τα βρόχινα, είχαμε πολλές πτώσεις κυρίως στην 1.

 

Ο Danilo Petrucci τόνισε ότι θεωρεί την πίστα την πιο επικίνδυνη στο Ημερολόγιο Αγώνων, με τον Jonas Folger να συμφωνεί με τον  Ιταλό.

 

«Ακόμα και στο στεγνό, ο μπροστά τροχός κλειδώνει πολλές φορές... περισσότερο από το συνηθισμένο», είπε ο Γερμανός.

 

Ένας ακόμα λόγος που η πίστα είναι τόσο γλιστερή, είναι η γόμα που αφήνουν στα σημεία φρεναρίσματος (και ειδικά στην 1) τα μονοθέσια της F1.

 

Κι ο Aleix Espargaro ξεκαθάρισε ότι δεν θ’ αγωνιστεί αν βρέχει στο Red Bull Ring. Μάλιστα το έγραψε στο twitter και σε λίγο του απάντησε ο Josh Brookes.

 

Ο τελευταίος αγωνίζεται στα Βρετανικά BSB (έχει πάρει και Πρωτάθλημα εκεί) ενώ έχει κάνει και μια έκτακτη συμμετοχή στα SBK-Motul   

 

Ο Brookes απάντησε στον Aleix: «Δεν θες ν’ αγωνιστείς; κάνε στην άκρη και άσε άλλους που θέλουν να προσπαθήσουν».

 

Για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση από τον Aleix:

 

«Στο βρεγμένο είμαι πιο γρήγορος απ’ ότι είσαι εσύ στο στεγνό! Γι’ αυτό σκάσε! Είναι εύκολο να μιλάς από τον καναπέ. Το MotoGP είναι επικίνδυνο, αλλά ποτέ δεν θα οδηγήσεις σ’ αυτό».

 

Τέλος, ο Aleix Espargaro αναφέρθηκε και στον καλό του φίλο, τον αείμνηστο Luis Salom που σκοτώθηκε μέσα στην πίστα της Βαρκελώνης την περσινή σεζόν.

 

«Ναι, για κάποιους από εσάς σας φαίνεται αστείο, αλλά ένας καλός μου φίλος πέθανε  πέρυσι στην Βαρκελώνη επειδή ο τοίχος ήταν κοντά... έτσι για μένα δεν είναι αστείο».

 

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην Επιτροπή Ασφαλείας το απόγευμα της Παρασκευής.

Επόμενο άρθρο »

Austria MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Ο Marquez είναι γρήγορος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα