• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka 8H: Θρίαμβος Yamaha!
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους μπλε
Νέα 30/07/2017 - 18:26

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον 8ωρο Αγώνα της Suzuka με τον Alex Lowes να ολοκληρώνει σχεδόν ένα γύρο μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο!

 

Ο Βρετανός, μαζί με τους Nakasuga και Michael Van der Mark, έκαναν 216 γύρους σε οχτώ ώρες, τερματίζοντας πάνω από δυο λεπτά μπροστά από την Kawasaki.

 

Αν και η Yamaha δέχτηκε μεγάλη πίεση στις πρώτες δυο ώρες, εν τέλει ήταν έναν τρομερός θρίαμβος για την ομάδα των μπλε, στον ιστορικό αγώνα της Suzuka.

 

Στην αρχή ήταν η Harc Pro Honda που προηγούνταν, με αναβάτες τους Jack Miller, Takaaki Nakagami και Takuki Takahashi.

 

Το αποφασιστικό σημείο του αγώνα ήρθε όταν ο Lowes κέρδισε στα φρένα τον Miller που προηγούνταν και του έκανε αρκετά γρήγορα μια διαφορά που έφτασε τα 4 δευτερόλεπτα.

 

Μια ώρα αργότερα θα έμπαινε τέλος στις όποιες ελπίδες της Honda, με τον Nakagami να κάνει το λάθος και να ρίχνει τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο χρόνος που χρειάστηκε να περάσει στα pits δεν άφηνε πολλά περιθώρια για κάτι καλό στην ομάδα.

 

Με την Harc-Pro Honda - την εργοστασιακή συμμετοχή - να πέφτει στην 4η θέση, το γόητρο του κατασκευαστή κρατούσε ψηλά η TSR Honda που ήταν 2η, μπροστά από την Kawasaki.

 

Η κατάσταση έτσι είχε μέχρι και την τελευταία ώρα, όταν ο Randy de Puniet αναγκαζόταν να επιστρέψει στα pits με μια μοτοσυκλέτα που είχε πιάσει φωτιά!

 

Η μικρή φλόγα σβήστηκε γρήγορα κι ευτυχώς που η ζημιά ήταν μικρή τελικά και δεν χάθηκε το βάθρο για την ομάδα, που τελικά τερμάτισε 3η πίσω από την TSR Honda.

 

Το πλεονέκτημα των μπλε μπροστά ήταν δυο λεπτά και εννέα δευτερόλεπτα, με τους Nakasuga και Van der Mark να κερδίζουν για τρίτη φορά στην Suzuka.

 

Μάλιστα ειδικά για τον πρώτο, τον Ιάπωνα, έγινε και ο μόλις δεύτερος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει την Suzuka για τρίτο συνεχόμενο χρόνο!

 

Βέβαια η συνεισφορά του Alex Lowes ήταν καταπληκτική, μιας και κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα και μάλιστα με τρομερό χρόνο: 2:06,9!

 

Πραγματικά εντυπωσιακός χρόνος, αν σκεφτεί κανείς ότι ο απόλυτος χρόνος είναι 2:06,000 και ο δεύτερος ταχύτερος στον αγώνα ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός!

 

Δυο γύρους πίσω από τους νικητές, στην τέταρτη θέση, ήταν η Harc-Pro Honda, με τον Takaaki Nakagami να μην νοιώθει άνετα μετά το λάθος του που στοίχισε ένα βάθρο στην ομάδα.

 

Για να μην πούμε για το ενδεχόμενο ακόμα και της νίκης, σ’ έναν αγώνα με εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τους Ιάπωνες...

 

Στην εντυπωσιακή πέμπτη θέση βρίσκουμε την Yart Yamaha των Broc Parkes, Marvin Fritz και Kohta Nozane, με την Honda Dream (Koyama-Iwato-Yamaguchi) να εξασφαλίζει την 6η θέση.

 

Έτσι είχαμε τρεις ομάδες με Fireblade να τερματίζουν μέσα στην εξάδα.

 

Φανταστική ήταν και η παρουσία της Yoshimura Suzuki, που μπορεί να πήρε την έβδομη θέση αλλά ήταν ο τρόπος που το κατόρθωσε που κέρδισε το θαυμασμό πολλών.

 

Η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, με αναβάτες τους Sylvain Guintoli, Josh Brookes και Takuya Tsuda πίστευαν ότι θα μπορούσαν να σπάσουν το σερί της Yamaha μετά τη 2η θέση που πήραν στις κατατακτήριες.

 

Ωστόσο πολύ νωρίς στον 8ωρο Αγώνα συνάντησαν τεχνικά προβλήματα και μέσα σε μια ώρα, λόγω των δυσκολιών αυτών, έπεσαν στην 60η θέση της λίστας!!

 

Χωρίς να καμφθεί η αποφασιστικότητά τους και οι τρεις αναβάτες της ομάδας πάλεψαν με απίστευτο σθένος και κατάφεραν να τερματίσουν 7οι, μόλις τέσσερεις γύρους πίσω από τους νικητές!!

 

Εν τω μεταξύ το Πρωτάθλημα Αντοχής - τελευταίος αγώνας του οποίου ήταν ο 8ωρος της Suzuka - πήγε στην GMT94 των David Checa, Niccolo Canepa και Mike di Meglio.

 

Η ομάδα πήρε την 11η θέση κι εξασφάλισε τον Τίτλο παρά το ότι δέχτηκε μια ποινή 30 δευτερολέπτων που τους άφησε έξι γύρους πίσω από τους νικητές.

 

Η GMT94 ξεκίνησε τον αγώνα όντας ένα βαθμό πίσω από την SERT (Suzuki Endurance Racing Team) αλλά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της μετά από μια πτώση της GSX-R.

Επόμενο άρθρο »

Suzuka: Τρομερό treble!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka 8H: Τρίτη συνεχόμενη pole για Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα