• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka 8H: Τρίτη συνεχόμενη pole για Yamaha
Με τον Nakasuga, 2η η Suzuki, 3η η Kawasaki!
Νέα 29/07/2017 - 19:41

Η Yamaha κατάφερε να πάρει μια τρίτη συνεχόμενη pole position στην Suzuka, χάρη στον Ιάπωνα Katsuyuki Nakasuga.

 

Από τους δύο αναβάτες της (στη διαδικασία της pole position κάθε ομάδα διαλέγει δύο από τους τρεις οδηγούς να την εκπροσωπήσουν), ήταν αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με 2:06,038 κερδίζοντας για περίπου δυο δέκατα την Yoshimura Suzuki.

 

Ο Nakasuga κατάφερε να κερδίσει τον Takuya Tsuda της Suzuki, αλλά και τον Alex Lowes που έδειχνε ικανός να χαρίσει αυτός στην Yamaha την pole.

 

Ο Βρετανός ήταν πολύ γρήγορος στον τελευταίο του γύρο, αλλά ένα λάθος του στο τελευταίο εσάκι της θρυλικής πίστας, τον άφησε τελικά πίσω από τον Nakasuga.

 

Όπως και να ‘χει πάντως, τόσο ο Lowes όσο και οι Nakasuga και Michael Van der Mark πανηγύρισαν αυτή την τρίτη συνεχόμενη pole της ομάδας.

 

Πάντως ενδεχομένως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν ο Sylvain Guintoli δεν έκανε το λάθος (έπεσε) στον πολύ γρήγορο γύρο του.

 

Πάρα πολύ καλή ήταν η παρουσία του Leon Haslam που έβαλε την πράσινη ομάδα (Kawasaki) στην εντυπωσιακή τρίτη θέση, μόλις ένα δέκατο πίσω από τη δεύτερη.

 

Από την άλλη η Honda μπορεί να ήθελε να σταματήσει το σερί της Yamaha, ωστόσο η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων, μετά το τέλος των κατατακτηρίων.

 

Άλλωστε δεν μπορεί να πει κανείς πολλά, όταν ο ταχύτερος από την εργοστασιακή ομάδα της Honda ήταν έξι δέκατα πιο αργός από τον Nakasuga και την R1 του.

 

Χάρη στο χρόνο του Dominique Aegerter η TSR Honda πήρε την 4η θέση και κέρδισε για λίγο την εργοστασιακή ομάδα της Honda.

 

Ο Takaaki Nakagami ήταν μόλις 71χιλ πίσω από τον Ελβετό της Moto2 και ήταν ο ταχύτερος από τους δυο της Honda, που επέλεξε να κρατήσει εκτός τον Jack Miller.

 

Ο Αυστραλός δεν κρίθηκε έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός γρήγορου γύρου στη θρυλική πίστα της Suzuka κι έτσι η Honda θα ξεκινήσει από την 5η θέση.

 

Η Yart Yamaha ήταν στην έκτη θέση, μπροστά από την Moriwaki Motul Honda, ενώ η Honda Suzuka Racing ήταν 8η με τον Daijiro Hiura να είναι ο πιο γρήγορος στο γκαράζ.

 

Ο Hafizh Syahrin - της Moto2 - έκανε τον ταχύτερο χρόνο για την Kagayama Suzuki που θα ξεκινήσει από την ένατη θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισε η SatuHATI Honda Team Asia.

 

Να σημειώσουμε ότι το 2:06,038 του Nakasuga ήταν μόλις 38χιλ πάνω από τον απόλυτο χρόνο που έχει σημειωθεί ποτέ στην Suzuka (Pol Espargaro, 2015, 2:06,000).

Επόμενο άρθρο »

Suzuka 8H: Θρίαμβος Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka 8H: Ημέρα 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα