• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka 8H: Ημέρα 2
Μπροστά η Yamaha στις ΚΑΤ της Παρασκευής
Νέα 28/07/2017 - 18:19

Η Yamaha συνέχισε δυνατά και σήμερα στην Suzuka, κατορθώνοντας να παραμείνει στην κορυφή και στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.

 

Ο Αγώνας της Κυριακής θα είναι ο 40ος του θεσμού και η Yamaha κυνηγάει μια τρίτη συνεχόμενη επιτυχία.

 

Ο καλύτερος χρόνος της ημέρας ήρθε από τον Alex Lowes που έγραψε 2:06,4 ενώ ο ομόσταυλός του, Katsuyuki Nakasuga ήταν ελάχιστα πιο αργός, αποδεικνύοντας την ταχύτητα της R1.

 

Αντίθετα μόλις έβδομος ήταν στις ΚΑΤ1 ο Jack Miller (Honda), αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και ήταν αυτός που πέρασε πρώτος στις ΚΑΤ2.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι εδώ και λίγες ώρες ακούγονται πολύ έντονες φήμες ότι ο Miller θα ανακοινώσει τη μεταγραφή του στην ομάδα της Pramac, δίπλα στον Danilo Petrucci.

 

Εξίσου θεαματικός ήταν και ο άλλος αναβάτης της Honda, ο Takumi Takahashi που από την πέμπτη θέση στις ΚΑΤ1, ανέβηκε κι αυτός πρώτος στην ομάδα των μπλε.

 

Ωστόσο ήταν ο Takaaki Nakagami αυτός που ήταν πιο γρήγορος από τους τρεις αναβάτες της Honda, σταματώντας το χρονόμετρο στο 2:07,504.

 

Δυο άλλα ονόματα από την Moto2, οι Dominique Aegerter και Hafizh Syahrin, επίσης ξεχώρισαν σήμερα.

 

Ο Aegerter (TSR Honda) έμεινε πίσω μόνο από τον Nakasuga της Yamaha στις ΚΑΤ1 - όντας η καλύτερη Fireblade της ημέρας - ενώ ο Syahrin (Kagayama Suzuki) έμεινε πίσω από τον Miller στις ΚΑΤ2.

 

Ο Takuya Tsuda - που αντικατέστησε τον τραυματία Alex Rins στην Jerez - ήταν ένας ακόμα οδηγός που πήρε την πρώτη θέση στις σημερινές έξι ΚΑΤ (τρεις ομάδες, μπλε, κόκκινοι, κίτρινοι).

 

Επιπρόσθετα, ο Tsuda - μαζί με τους Alex Lowes και Katsuyuki Nakasuga ήταν οι οδηγοί που έσπασαν το φράγμα του 2:07 σήμερα.

 

Αυτοί οι χρόνοι έγιναν το πρωί, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αν και αυτό είναι σχετικό μιας και η θερμοκρασία στον αέρα είχε ξεπεράσει τους 30o C.

 

Ο κάθε αναβάτης έκανε δυο γύρους στις κατατακτήριες. Τα συνδυασμένα αποτελέσματα για την κάθε ομάδα, υπολογίζονταν βγάζοντας τον μέσο όρο των καλύτερων γύρων του κάθε αναβάτη.

 

Έτσι βγήκαν οι καλύτερες δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στο αυριανό “Top 10 Trial” που μοιάζει με την Superpole των SBK-Motul.

 

Ο απόλυτος χρόνος που έχει σημειωθεί στην Suzuka είναι το εκπληκτικό 2:06,000 που είχε κάνει το 2015 ο Pol Espargaro, οποίος όμως πλέον αγωνίζεται με την KTM στο MotoGP.

 

Έτσι τη θέση του στην Yamaha πήρε ο αναβάτης της ομάδας στα SBK-Motul, ο Michael Van der Mark, που έχει κερδίσει την Suzuka δυο φορές (με Honda).

 

Η σημερινή ημέρα στην Suzuka θα τελειώσει με ελεύθερες δοκιμές για τους αναβάτες των ομάδων.

Επόμενο άρθρο »

Suzuka 8H: Τρίτη συνεχόμενη pole για Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka 8H: Ημέρα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα