• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Laguna Seca: Αγώνας 2
Κι άλλο βήμα προς τον Τίτλο από τον Rea
Νέα 10/07/2017 - 09:41

Με μια διαφορά 59β από τον δεύτερο θα πάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα ο Jonathan Rea, μετά την επικράτησή του στην Αμερική.

 

Στον πρώτο αγώνα συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, όμως χτες αργά το βράδυ ήταν αυτός που πήρε τους 25β, πλησιάζοντας κι άλλο έναν τρίτο συνεχόμενο Τίτλο στα SBK!

 

Η απόδοσή του ήταν δυνατή από το ξεκίνημα, καθώς στο τέλος του πρώτου γύρου τόσο αυτός, όσο και ο Tom Sykes, ο ομόσταυλός του, είχαν περάσει στην πρώτη θέση.

 

Από εκεί και πέρα ο Rea δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, αφήνοντας πίσω του τον Sykes μετά το δεύτερο γύρο.

 

Η τελική διαφορά των 2,8δ από τον ομόσταυλό του ήταν πλασματική, με τον Rea να κόβει στο τέλος έχοντας κυριαρχήσει στον αγώνα της Αμερικής.

 

Ο Davies μπορεί να είχε το ρυθμό ν’ ακολουθήσει τον Rea, ωστόσο ο άσος της Ducati δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην αρχή.

 

Ο Βρετανός χρειάστηκε να περιμένει εφτά γύρους προτού ξεμπερδέψει οριστικά με το εμπόδιο του Xavi Fores κι ανέβει στην τρίτη θέση.

 

Με καθαρή πίστα μπροστά του και δυνατό ρυθμό, ο Davies μείωσε τη διαφορά του από τον Sykes αλλά δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει το 5ο φετινό 1-2 της Kawasaki.

 

Ένα λάθος πολύ νωρίς στον αγώνα κόστισε στον Marco Melandri τις όποιες ελπίδες του για νίκη, με τον Ιταλό της Ducati να επιστρέφει δυναμικά και να παίρνει την 4η θέση.

 

Με εξαιρετική εκκίνηση, ο Xavi Fores κατάφερε να βάλει την ιδιωτική του Ducati στην πεντάδα, μπροστά από τον Eugene Laverty.

 

Ο τελευταίος κατάφερε να πάρει - για τρίτη φορά σε τέσσερεις αγώνες - θέση μέσα στην εξάδα, μπροστά από τους Mercado και Savadori που οδηγούν επίσης Aprilia.

 

Δυνατή μάχη δόθηκε ανάμεσα στις δυο εργοστασιακές Yamaha, με τον Alex Lowes να επικρατεί τελικά του Michael Van der Mark και να παίρνει την 9η θέση.

 

Ένα ακόμα απογοητευτικό αποτέλεσμα για την Honda και τον Stefan Bradl, που τερμάτισε 11ος πίσω από τον Ολλανδό της Yamaha.

 

Πάντως η Honda πήρε βαθμούς κι από τους δυο αναβάτες της, καθώς ο Jake Gagne κατάφερε να τερματίσει 15ος, πίσω από τους Ramos, De Angelis και Krummenacher.

 

Απογοητευμένοι ήταν και στην Althea BMW, με τον Jordi Torres να κάνει το λάθος και να πέφτει ενώ ήταν στην 6η θέση. Πτώση είχε και ο ομόσταυλός του, ο De Rosa.

 

Τα προβλήματα επέστρεψαν για την MV Agusta του Leon Camier, με τον Βρετανό άσο ν’ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω τεχνικών θεμάτων.

Επόμενο άρθρο »

To “69” στην Corkscrew

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκες και ρεκόρ για τον Καρακώστα στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα