• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Laguna Seca: Αγώνας 1
Εντυπωσιακός ο Davies, πανάξια νίκη!
Νέα 09/07/2017 - 09:17

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε ο Chaz Davies από τον άσχημο τραυματισμό που είχε στο Misano, με τον Βρετανό της Ducati να κατακτά τη νίκη στην Laguna Seca.

 

Ο Davies μέχρι και την Παρασκευή δεν ήταν βέβαιο ότι θα αγωνιζόταν στην Αμερική, αλλά πήρε το οκ από τους γιατρούς μόλις τρεις εβδομάδες μετά το Misano.

 

Με νέα χρώματα στη μοτοσυκλέτα του - για το λανσάρισμα της 1299 Panigale R - ο Davies ξεπέρασε το εμπόδιο των δυο Kawasaki και πήρε την πρώτη του νίκη μετά το διπλό που είχε κάνει στην Imola.

 

Μετά από ένα λάθος του Rea στο δεύτερο γύρο του αγώνα (βγήκε εκτός), πήρε τη 2η θέση κι άρχισε να κυνηγά τον poleman Tom Sykes για να τον περάσει και να τεθεί επικεφαλής.

 

Στον 11ο γύρο πέρασε από την εσωτερική στην αρχή της Corkscrew τον Sykes, που άνοιξε λίγο τη γραμμή του και βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει και ο Rea.

 

Ο τελευταίος κυνήγησε με όλες του τις δυνάμεις τον Davies και την Ducati του, όμως στους τελευταίους δυο γύρους ο Davies έκανε μια διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον αντίπαλό του.

 

Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Chaz Davies, ο οποίος μέσα στην πατρίδα του αείμνηστου Nicky Hayden δεν ξέχασε ν’ αποτίσει φόρο τιμής στον Αμερικανό, παίρνοντας μια σημαία με το «69».

 

Ο Rea συμβιβάστηκε με τη 2η θέση, ενώ ο Sykes ολοκλήρωσε τον αγώνα 5,8δ από την κορυφή. Μοναχικό αγώνα έκανε στην 4η θέση ο Melandri, 17,5δ πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Στην 5η θέση ήταν ο Xavi Fores με την ιδιωτική του Ducati, μπροστά από την MV Agusta του Leon Camier.

 

Ο Jordi Torres με την BMW του κατάφερε να κρατήσει πίσω του την εργοστασιακή Yamaha του Michael Van der Mark και να πάρει αυτός την 7η θέση.

 

Ένατος ήταν ο Leandro Mercado με την ιδιωτική του Aprilia, αφήνοντας πίσω του για ένα δευτερόλεπτο την εργοστασιακή του Lorenzo Savadori.

 

Ο Stefan Bradl ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση, με τον Roman Ramos να κρατά για εφτά δέκατα πίσω του τον Raffaele de Rosa στη μάχη για την 12η θέση.

 

Στους βαθμούς ήταν ο Alex de Angelis αλλά και ο Jake Gagne που έκανε έκτακτη συμμετοχή οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του Nicky Hayden και πήρε 1β.

 

Τόσο ο Eugene Laverty, όσο και ο Alex Lowes είχαν πτώση στο πρώτο τρίτο του αγώνα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς τους.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya 24h: Τραγικά νέα

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Laguna Seca: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα