• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nέο Dunlop D213 GP PRO
Ένας γεννημένος νικητής αγώνων
Νέα Αγοράς 05/07/2017 - 11:57

Η Peristeras Racing, ο μόνος πιστοποιημένος αντιπρόσωπος του Αγωνιστικού Τμήματος Ελαστικών της Dunlop στην Ελλάδα, φέρνει στη χώρα μας το ολοκαίνουργιο D213 GP PRO. Ένα ελαστικό σχεδιασμένο για επαγγελματίες αναβάτες, που ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως η τελευταίας γενιάς κατασκευή jointless belt (JLB) τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω ελαστικό. Επιπλέον, στη γκάμα D213 GP PRO διατίθεται - επί παραγγελία - κι ένα ειδικό πίσω ελαστικό αντοχής με την αποκλειστική τεχνολογία Heat Control της Dunlop, που ενσωμάτωσε σ’ αυτό όλη της εμπειρία από την επιτυχημένη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Γνωρίστε από κοντά το νέο ελαστικό της Dunlop στα καταστήματα Peristeras Racing, ένα ελαστικό για το οποίο ο θρύλος του Isle of Man TT, John McGuiness, είπε ότι «...κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους αγωνιζομένους και στους Πρωταθλητές».

Ακολουθεί αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου.

 

 

Η Dunlop παρουσίασε σε διάστημα, μόλις 6 μηνών το τρίτο νέο «hypersport» ελαστικό της. Το ολοκαίνουργιο D213 GP PRO σχεδιάστηκε για επαγγελματίες αναβάτες και αποτελεί το διάδοχο του θρυλικού νικητή του Isle of Man TT, το D212 GP PRO. Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο των βασικών διαστάσεων και στοιχείων του, σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μοτοσυκλετών, η Dunlop επέσπευσε την παρουσίαση της πλήρους γκάμας τον Ιούλιο του 2017.

Σχεδιασμένο για τον αναβάτη που διαθέτει ομάδα τεχνικής υποστήριξης και έχει αγωνιστική διαμόρφωση στη μοτοσυκλέτα του, η Dunlop ενέταξε μια γκάμα νέων τεχνολογιών στο νέο ελαστικό  D213 GP PRO.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δοκιμών σε αγωνιστικό περιβάλλον η Dunlop παρουσίασε την τελευταίας γενιάς κατασκευή jointless belt (JLB) στο εμπρόσθιο ελαστικό.

Ο πιο πρόσφατος σχεδιασμός JLB διαθέτει 3 στρώματα που έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει την παραμόρφωση του ελαστικού όταν δέχεται ισχυρές φυγόκεντρες δυνάμεις, κατά την πλαγιολίσθηση στις στροφές με μεγάλες ταχύτητες. Η νέα τεχνική κατασκευής JLB είναι σχεδιασμένη να παρέχει πρόσθετη ακρίβεια και σταθερότητα σε απότομα φρεναρίσματα.

Η νέα αυτή τεχνική JLB παρουσιάστηκε παράλληλα με το νέο εμπρόσθιο σχήμα προφίλ ελαστικού. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών αυτών προσφέρει καλύτερη πέδηση στις στροφές, μειωμένη προσπάθεια για διεύθυνση του οχήματος και υψηλή ανταπόκριση στην επάνοδο σε κανονική θέση.

Η χρήση του περίφημου JLB της Dunlop συνεχίζεται και στην κατασκευή του οπίσθιου ελαστικού. Το υψηλής έντασης  Μonoply Aramid JLB παρέχει το πλεονέκτημα ενός ισχυρού, αλλά παράλληλα ελαφρού σκελετού που παρέχει υψηλά επίπεδα, προβλεψιμότητας, ανταπόκρισης και σταθερής απόδοσης.

Η Dunlop προσέθεσε στη γκάμα D213 GP PRO μια επιλογή ελαστικού αντοχής. Ως ο πιο επιτυχημένος και δοκιμασμένος κατασκευαστής ελαστικού στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Αντοχής  FIM, η Dunlop ενσωμάτωσε και εφάρμοσε όλη αυτήν την εμπειρία στο επί παραγγελία νέο πίσω ελαστικό αντοχής. Διαθέτει την τελευταία τεχνολογία Heat Control της εταιρείας που αυξάνει την αντίστασή του ελαστικού στη φθορά της επιφάνειάς του.

Η τεχνολογία Heat Control περιλαμβάνει υλικό σε δύο επιστρώσεις με μια σκληρότερη και μεγαλύτερης αντοχής στην εξωτερική στιβάδα, η οποία συμπληρώνεται με υλικό βάσης που μεγιστοποιεί την απόδοση σ θερμοκρασίες ταχύτητας και διαγνωστικές διαμορφώσεις σε όλες τις εποχές.

Το εξαιρετικά διακριτό σχέδιο πέλματος του ελαστικού έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσει τους χρόνους προθέρμανσης και να παρέχει τη μέγιστη επαφή με το δρόμο σε ξηρές συνθήκες.

Στον πρώτο γύρο του απαιτητικού πρωταθλήματος CIV National Trophy 600 στην Imola της Ιταλίας, ο Stefano Casalotti (Yamaha) κέρδισε την πρώτη νίκη για το D213 GP Pro στο ντεμπούτο του σε αγώνα  πρωταθλήματος.

Στον πρώτο γύρο του IDM Supersport στο Nurburgring, ο Kevin Wahr ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου  και στις δύο κούρσες με το Yamaha R6, ένα νικηφόρο ντεμπούτο για το D213 GP Pro, στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα Το ελαστικό θα κάνει το ντεμπούτο του στον πιο απαιτητικό ασφάλτινο  αγώνα , το Isle of Man TT τον Ιούνιο, αφού δοκιμάστηκε και επιλέχθηκε από πολλές κορυφαίες ομάδες.

Η Dunlop παρουσίασε τρία νέα ελαστικά Hypersport τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης της Dunlop για αυξανόμενη τμηματοποίηση των απιτήσεων και αναγκών ανάμεσα στους οδηγούς της αγοράς ελαστικών Hypersport.

 

Ο Andy Marfleet, διευθυντής Marketing Ευρώπης, εξήγησε τη στόχευση της Dunlop για την ολοκαίνουργια σειρά της: «Το D213 GP Pro είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς συνεπούς με τους κανονισμούς, που επιλέγεται από τις κορυφαίες ομάδες Superstock και Supersport και αναβάτες σε αγώνες πίστας και αγώνες δρόμου. Για τους τακτικούς αναβάτες, έχουμε το νέο GP Racer D212, το οποίο επίσης είχε νικηφόρο ντεμπούτο στο γαλλικό Superbike πέρυσι. Για τους περιστασιακούς αναβάτες που χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους  στους δρόμους, έχουμε επίσης εισάγει στην αγορά το SportSmart2 Max που συνδυάζει υψηλή απόδοση με εντυπωσιακές δυνατότητες διαδρομής. Με τρία πρόσφατα νέα ελαστικά έχουμε την πιο φρέσκια και πιο πρωτοποριακή σειρά για να καλύψουμε κάθε τύπο αναβάτη»

Επόμενο άρθρο »

DAINESE DRAKE SUPER AIR S/T TEX PANTS

« Προηγούμενο άρθρο

Απογευματινή προπόνηση στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα