• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Αποσύρεται η Mahindra!
Μετά το τέλος της φετινής σεζόν!
Νέα 26/06/2017 - 17:31

Μόλις πριν λίγες ώρες έγινε γνωστή η απόφαση της Mahindra να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την Moto3.

 

O λόγος είναι ότι θέλει να εστιάσει αποκλειστικά στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και στα ηλεκτροκίνητα Πρωταθλήματα, όπως η Formula E.

 

Η Mahindra ήρθε στο Πρωτάθλημα το 2011, στα 125cc τότε και πανηγύρισε το πρώτο της βάθρο με τον Miguel Oliveira το 2013 (Μαλαισία, βλ. φωτό).

 

Την ίδια χρονιά ο Πορτογάλος άσος, που αγωνίζεται πλέον στην Moto2, χάρισε στον κατασκευαστή και την πρώτη του pole position (Assen).

 

Πέρυσι η Mahindra πανηγύρισε και τις πρώτες της νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Peco Bagnaia να κατακτά τη νίκη στο Assen.

 

Μετά την παρθενική αυτή νίκη για το εργοστάσιο, ακολούθησαν οι επιτυχίες του McPhee στο Brno και η νίκη του Bagnaia και πάλι στην Μαλαισία.

 

Φέτος όμως και παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις τους στην αρχή της σεζόν, η Mahindra έχει αποδυναμωθεί αρκετά.

 

Ίσως δεν είναι τόσο η μοτοσυκλέτα της, όσο η έλλειψη ικανών οδηγών που θα την οδηγούσαν και πάλι στις μάχες για βάθρα και νίκες.

 

Το καλύτερο αποτέλεσμα του κατασκευαστή φέτος είναι μόλις η 14η θέση και είναι πολύ πιθανό ότι και τα φετινά αποτελέσματα οδήγησαν τους ανθρώπους της ομάδας σ’ αυτή την απόφαση.

 

Έτσι πάρθηκαν δραστικά μέτρα και η Mahindra δεν θα είναι στο σχηματισμό εκκίνησης της νέας χρονιάς για την Moto3, αφήνοντας εκεί μόνο τις KTM και Honda.

 

Η ομάδα θα ρίξει το βάρος της στην Formula E, όπου πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Βερολίνο και είναι τρίτη στη βαθμολογία.

 

Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι η Dorna σχεδιάζει ήδη ηλεκτροκίνητο Πρωτάθλημα MotoGP, μια κίνηση που σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορη την Mahindra.

Επόμενο άρθρο »

Michelin & Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Για το μέλλον μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα