• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Life motorcycle “διακοπές” all inclusive
Στην πίστα μόνο με το κράνος και τη φόρμα σου
Νέα Αγοράς 22/06/2017 - 00:56

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD

Φωτογραφία: Photohouse, Χρύσανθος Οικονομίδης

 

Ποιες θα ήταν οι ιδανικές διακοπές για ένα μοτοσυκλετιστή οπαδό της σπορ οδήγησης; Μα φυσικά να βρίσκεται σε μια καλή πίστα, με μια έτοιμη για όλα σούπερσπορ μοτοσυκλέτα, με μηχανικούς να τη φροντίζουν, με δασκάλους να τον βελτιώνουν και να τον βιντεοσκοπούν, με τα θέματα διατροφής και διαμονής ρυθμισμένα και με προσωπικό γυμναστή να προετοιμάζει το σώμα πριν και να βοηθά στη χαλάρωση μετά την οδήγηση! Και το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν να οδηγήσει και με έναν διάσημο, παγκοσμίου επιπέδου οδηγό!!!

Αυτά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πράξη θα αναρωτηθεί κανείς και η απάντηση είναι ΝΑΙ, μπορούν. Ο Roberto Magnone και η Ελληνίδα γυναίκα του Τζοάννα, μοτοσυκλετιστές με πάθος οι ίδιοι, δημιούργησαν την “Life motorcycle” μια εμπειρία οδήγησης σε πίστα αλλά και για τουρισμό με μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα! Και στο κομμάτι της πίστας που δοκιμάσαμε, οι “διακοπές” παραήταν ιδανικές!

Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 1
Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 1

Η πίστα των Σερρών ήταν η καλή πίστα, οι σούπερσπορ μοτοσυκλέτες ήταν οι Yamaha R6, Honda CBR600RR, Yamaha MT09 και Triumph Daytona 675, με λάστιχα Pirelli Supercorsa SC2, με υπεύθυνο μηχανικό τον Ιταλό Massimo, με δασκάλους τον Lorenzo Campani και τον Nicola Bollea, με φαγητό στην πίστα και σε καλά εστιατόρια των Σερρών, με διαμονή στο Elpida resort & SPA, με τον personal trainer Χρήστο να μας ξυπνάει με μια σειρά ασκήσεων και να μας χαλαρώνει στο τέλος της ημέρας με stretching. Το “κερασάκι” μας ήταν ο Alex De Angelis, o γνωστός οδηγός του MotoGP από το 1999-2015 και των SBK-Motul τα δύο τελευταία χρόνια.

Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 2
Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 2

Το πρόγραμμα κάθε ημέρας ξεκινά με γυμναστική, μετά γίνεται η μεταφορά στην πίστα, εκεί ξεκινά η θεωρία και ακολουθεί η οδήγηση και αμέσως μετά ανάλυση και παρατηρήσεις από τους δασκάλους. Το βίντεο είναι σημαντικό στοιχείο της εκμάθησης και οι παρατηρήσεις βάσει του βίντεο πολύ σημαντικές, καθώς βοηθούν τον καθένα να κατανοήσει το τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί. Το σχεδόν ιδιαίτερο μάθημα με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 8, είναι κάτι που δεν βρίσκεις πουθενά στον κόσμο σε τέτοια οργανωμένη μορφή. Στο εξωτερικό συνήθως υπάρχουν κάποια μαθήματα, που όμως γίνονται στη διάρκεια κάποιων track day, με πολλές φορές πάνω από 40 οδηγούς την ίδια στιγμή στην πίστα, κάτι που δεν βοηθάει καθόλου.

Πέρα από τις παρατηρήσεις των δασκάλων που βοηθούν ακόμη και προχωρημένους οδηγούς, αφού υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, γίναμε μάρτυρες της εξέλιξης ενός Ιταλού οδηγού του Fransesco που μπήκε πρώτη φορά στη ζωή του σε πίστα – με υπόβαθρο όμως από ΜΧ, ο οποίος ήταν ευτυχισμένος την πρώτη μέρα που ακούμπησε το γόνατό του στην άσφαλτο για πρώτη φορά και την δεύτερη μέρα βελτιώθηκε σημαντικά.

Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 3
Ακολουθώντας τον Alex De Angelis 3

Οι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Μ.Βρετανία και την Ιταλία που βρεθήκαμε στις Σέρρες και μαζί ο Ιταλός αρχάριος, είχαμε την τύχη να οδηγήσουμε με τον Alex De Angelis, έναν φοβερό τύπο που δεν έχει κανένα ύφος, παρά τις νίκες και τις διακρίσεις του σε Παγκόσμιο επίπεδο, έναν μοτοσυκλετιστή που χαιρόταν να μας καθοδηγεί και να μας δίνει συμβουλές.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς στη μοτοσυκλετιστική του ζωή στις πίστες!

Θεωρία
Θεωρία

Φυσικά να σημειώσουμε την άψογη οργάνωση που φρόντισε για τη μεταφορά όλων από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσανολίκης, που είχε βέβαια ασθενοφόρο και γιατρό όλες τις ώρες της χρήσης της πίστας και γενικά είχε τη φροντίδα όλων όσων θα μπορούσε να σκεφτεί ή να ζητήσει κανείς σε μια πίστα. Η Life motorcycle μπορεί να δώσει κάθε επιπρόσθετη πληροφορία στα: info@lifemotorcycle.com, ioanna@lifemotorcycle.com, roberto@lifemotorcycle.com, www.lifemotorcycle.com και στα τηλεφωνικά νούμερα: +306932663026, +306938315181

 

Υ.Γ. Στο επόμενο τεύχος του MOTOGP WORLD αναλυτικότερα η συνολική εμπειρία του Life motorcycle.

 

Θεωρία 2
Θεωρία 2
Με Βρετανό και Ιταλό συνάδελφο
Με Βρετανό και Ιταλό συνάδελφο
Ο Alex μας ακολουθεί!
Ο Alex μας ακολουθεί!
Ο Alex μπροστά
Ο Alex μπροστά
Ο Lorenzo Campani με βίντεο στο πίσω μέρος της CBR
Ο Lorenzo Campani με βίντεο στο πίσω μέρος της CBR
Lorenzo Campani 2
Lorenzo Campani 2
ΔΔ
ΔΔ
Alex, Δημήτρης, Lorenzo
Alex, Δημήτρης, Lorenzo
Campani -ΔΔ
Campani -ΔΔ

Επόμενο άρθρο »

Νέα ιστοσελίδα Kawasaki

« Προηγούμενο άρθρο

Life motorcycle, μια ωραία εμπειρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα