• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin στο Assen
Με συμμετρικά μπροστινά, ασύμμετρα πίσω
Νέα 21/06/2017 - 17:56

Η πίστα του Assen συνδυάζει γρήγορες και κλειστές στροφές μαζί με δυνατά σημεία για φρένα, δοκιμάζοντας ιδιαίτερα τις αντοχές των μπροστινών ελαστικών.

 

Η Michelin θα φέρει στην Ολλανδία μόνο συμμετρικά μπροστινά ελαστικά και ασύμμετρα πίσω, μιας και η πίστα έχει 12 δεξιές και μόνο 6 αριστερές στροφές.

 

Έτσι η δεξιά πλευρά των πίσω ελαστικών θα είναι ενισχυμένη.

 

Πέρα από τα σλικ ελαστικά (μαλακά/μεσαία/σκληρά), η Michelin θα έχει διαθέσιμα και μαλακά/μεσαία βρόχινα ελαστικά.

 

«Το Assen είναι πάντα ένας διαφορετικός αγώνας, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με τον καιρό», λέει ο Piero Taramasso της Michelin.

 

«Έχουν γίνει αγώνες σε πολλή ζέστη, ή πολλή κρύο, ενώ πέρυσι είχε τόσο νερό που ο αγώνας διακόπηκε! Έτσι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα».

 

«Η άσφαλτος δεν είναι ενιαία και τα παλιά με τα καινούργια κομμάτια προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης και φθοράς».

 

«Τα καινούργια κομμάτια γλιστράνε, ενώ τα παλιά φθείρουν πιο πολύ τα ελαστικά και αυτό δυσκολεύει τους αναβάτες να έχουν μια ενιαία αίσθηση στο γύρο».

 

«Παρά ταύτα είναι από τις αγαπημένες των οδηγών και παρά τις αλλαγές των προηγούμενων ετών, διατηρεί αυτή την αίσθηση της μοναδικότητας».

 

«Έχει γρήγορες και αργές στροφές και τα ελαστικά πρέπει να ανταπεξέλθουν σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ είναι μια πίστα που μπορείς να πάρεις διαφορετικές γραμμές κι αυτό θα συμβάλλει σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα».

 

«Έχουμε ελαστικά που θα προσφέρουν αποτελεσματική πρόσφυση και αντοχή στο στεγνό και στο βρεγμένο κι ανυπομονούμε για ένα συναρπαστικό Σ/Κ».

Επόμενο άρθρο »

Ο FOURQUEZ28 τιμά τα ελληνικά χρώματα

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Εκ των ων ουκ άνευ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα