• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Test: Τι δοκίμασαν
Τι άρεσε και τι όχι στους οδηγούς
Νέα 12/06/2017 - 00:02

Η Yamaha είχε να δοκιμάσει τα περισσότερα πράγματα και κυρίως νέα πλαίσια σε εργοστασιακούς αλλά και δορυφορικούς οδηγούς. Ο Jonas Folger δοκίμασε ένα πλαίσιο του 2016 με περισσότερη ακαμψία και δήλωσε ότι του δίνει καλύτερη σταθερότητα στο φρενάρισμα, αλλά τον δυσκολεύει στις στροφές, οπότε θα κρατήσει αυτό του 2016 με το οποίο τρέχει μέχρι τώρα. Ο Johann Zarco δοκίμασε μόνο διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και ήταν χαρούμενος με την αίσθηση που είχε και με το ρυθμό του. Ο Maverick Vinales επικεντρώθηκε στην ρύθμιση της μοτοσυκλέτας και με τα ίδια λάστιχα που απέτυχε χθες, έγραψε όχι μόνο τον 2ο χρόνο, αλλά και είχε καλύτερη αίσθηση από χθες! Δοκίμασε το ένα από τα δύο νέα πλαίσια, αλλά δεν είδε μεγάλη διαφορά. Ο Valentino Rossi δοκιμασε το άλλο από τα πλαίσια και το βρήκε καλύτερο! “Μου δίνει καλύτερη αίσθηση, μου αρέσει περισσότερο”, είπε και συμπλήρωσε: “ο Vinales έρχεται από άλλη εταιρία και είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει τη διαφορά των πλαισίων, εγώ που ξέρω την εξέλιξη που έχει κάνει η Yamaha λέω ότι αυτό είναι καλύτερο. Αύριο θα το δοκιμάσει και ο Vinales και εγώ θα δοκιμάσω αυτό που είχε εκείνος σήμερα. Πάντως παρά το ότι βελτιώθηκε η αίσθηση στην είσοδο της στροφής, εξακολουθεί και φθείρει πολύ το πίσω ελαστικό, οπότε πρέπει να βρούμε λύση”.

Vinales
Vinales

H Repsol Honda δεν είχε σχεδόν τίποτε καινούργιο για δοκιμή. Ο Dani Pedrosa έβαλε ένα καινούργιο πιρούνι και έκανε ρυθμίσεις που του άρεσαν. Ο Marc Marquez έβαλε ένα μπροστινό συμμετρικό λάστιχο, σκληρό και ενθουσιάστηκε, κάνοντας μάλιστα με διαφορά τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. “Βρήκα την αίσθηση που ήθελα, ελπίζω να συνεχίσουμε με τέτοιο λάστιχο. Το ασύμμετρο στην ένωση των δύο γομών δημιουργεί μια αστάθεια που με ενοχλούσε όλο το τριήμερο”, είπε. O Cal Crutchlow από την πλευρά του βρήκε τι έφταιγε χθες, είχε μια μικρή πτώση και δοκίμασε ένα νέο φέρινγκ για το HRC. O Jack Miller & o Tito Rabat δοκίμασαν ρυθμίσεις σε ανάρτηση και ηλεκτρονικά.

Pedrosa
Pedrosa

Στην Suzuki o Andrea Iannone δοκίμασε ένα νέο πλαίσιο που όμως δεν έχει μεγάλη διαφορά και δεν λύνει τα προβλήματα που έχει που είναι πολλά μικρά πράγματα σε πολλούς τομείς, που όλα μαζί συνθέτουν τη δυσκολία του να φρενάρει και να στρίψει τη μοτοσυκλέτα. “Δουλεύουμε πάνω σε αυτά και έρχονται πράγματα από την Ιαπωνία. Οι φήμες ότι θα πάω στην Aprilia δεν ευσταθούν, έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με την Suzuki και θέλω να κάνω το πρότζεκτ μας να δουλέψει του χρόνου”, είπε. O Alex Rins επέστρεψε μετά το σπάσιμο του χεριού του και όλη την ημέρα προσπάθησε να βρει και πάλι το ρυθμό του.

Marquez
Marquez

Στην Aprilia πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με δοκιμές σε ηλεκτρονικά και σε ρυθμίσεις γεωμετρίας που επέτρεψαν στον Aleix Espargaro να κάνει μια φοβερή προσομοίωση αγώνα και να γράψει φοβερό χρόνο με φθαρμένα λάστιχα. Από τη μεριά του ο Sam Lowes θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί, αφού αν δεν βελτιωθεί άμεσα, του χρόνου θα ψάχνει ομάδα, μάλλον εκτός MotoGP!

H KTM επίσης πήγε θαυμάσια με τις μικρότερες διαφορές από την κορυφή για τον Pol Espargaro, αλλά και καλούς χρόνους από τον δοκιμαστή Mika Kallio. O Bradley Smith που είναι τραυματίας δεν πήρε μέρος στις δοκιμές.

Crutchlow
Crutchlow

Η Ducati ήταν παρούσα μόνο με την Pramac και ο Danillo Petrucci είχε ελάχιστα πράγματα να δοκιμάσει, αλλά χρειάστηκε να φύγει νωρίς από την πίστα, λόγω πόνου στον τραυματισμένο από τη χθεσινή πτώση ώμο του. Ο Scott Redding βελτίωσε πολύ τους χρόνους του Αγώνα και έκανε πολλούς γύρους.

 

 

Miller
Miller
Iannone
Iannone
Rins
Rins
Alex Espargaro
Alex Espargaro
KTM
KTM

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το νέο πλαίσιο;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο 4ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα