• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Test: Ο Marquez στην κορυφή
Σημαντικές δοκιμές για την Yamaha
Νέα 12/06/2017 - 19:19

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Το τεστ της Δευτέρας στην Βαρκελώνη – στο οποίο δεν συμμετείχαν οι εργοστασιακές Ducati – ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Yamaha, στην προσπάθειά της να βρει λύσεις με νέο πλαίσιο για τα προβλήματα στις εισόδους των στροφών, αλλά και της φθοράς ελαστικού που έχουν οι Rossi & Vinales.

H Honda από τη μεριά της δεν είχε τίποτε καινούργιο να δοκιμάσει, απλά ρυθμίσεις. O Marc Marquez στα τελευταία τρία λεπτά των 8ωρων δοκιμών, έγραψε τον ταχύτερο γύρο, έτσι απλά για να δείξει τη δύναμή του σε απόλυτη ταχύτητα!

Η Suzuki βρίσκεται σε φοβερή εσωτερική κρίση με τη συμπεριφορά του Iannone, που έχει δημιουργήσει ένα εχθρικό κλίμα για όλους, ειδικά γιατί πιστεύουν ότι απλά χθες δεν οδήγησε και δεν έδειξε σεβασμό στην ομάδα και τις προσπάθειες των μηχανικών. O Alex Rins επανήλθε πάνω στην μοτοσυκλέτα, αλλά εκτός από μια ανώδυνη πτώση, δεν έδειξε ακόμη να μπορεί να έχει καλό ρυθμό.

Στην Aprilia είναι ευχαριστημένοι με την πρόοδο ως προς την απόδοση. "Μετά θα σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, αλλά όταν είμαστε καλοί, δεν έχει νόημα να είσαι σταθερός και αξιόπιστος, αλλά αργός. Τώρα παίρνουμε και κάποια τεχνικά ρίσκα. Θα βελτιώσουμε και την αεροδυναμική. Τα ενσωματωμένα "φτεράκια" είναι σημαντικά! Ναι, μιλάμε και με άλλους οδηγούς για του χρόνου, αν δεν βελτιωθεί αμεσα ο Sam Lowes...", δήλωσε ο Romano Albessiano. Από τη μεριά του ο Aleix Espargaro έκανε προσομοίωση αγώνα με εξαιρετικούς χρόνους!

Η ΚΤΜ από την πλευρά της φαίνεται σημαντικά βελτιωμένη με τον Pol Espargaro να είναι κοντά στην κορυφή (-1.1'') και τον δοκιμαστή Mika Kallio επίσης πολύ γρήγορο.

Στην δορυφορική Monster Yamaha Tech3 o Folger δοκίμασε ένα νέο πλαίσιο – αυτό του 2016 με μεγαλύτερη ακαμψία – για καλύτερο φρενάρισμα, αλλά το απέρριψε καθώς βοηθούσε ελάχιστα στο φρενάρισμα και έχανε μέσα στη στροφή. Ο Zarco δοκίμασε αλλαγές στις αναρτήσεις, με επιτυχία.

Στην δορυφορική Pramac Ducati o Petrucci σταμάτησε σχετικά νωρίς το πρόγραμμά του, λόγω πόνων στον ώμο, μετά τη χθεσινή πτώση, ενώ ο Redding συμπλήρωσε 59 γύρους δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις.

Aναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις και εντυπώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους οδηγούς!

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

 

Επόμενο άρθρο »

Ο 4ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ

« Προηγούμενο άρθρο

catalunya Test: Χωρίς αλλαγές στους χρόνους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα