• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo MotoGP: ΕΔ1
Με το δεξί μπήκε ο Marquez
Νέα 09/06/2017 - 13:29

Σε μια πίστα που σταδιακά στέγνωνε, ο Marc Marquez ήταν ο μόνος που έκανε χρόνο στο 1:45 και πήρε την πρώτη θέση στις ΕΔ1 σήμερα.

 

Η βροχή νωρίτερα είχε αφήσει τα σημάδια της, αλλά η πίστα στέγνωνε και στα τελευταία περίπου 15 λεπτά οι οδηγοί βγήκαν με τα σλικ.

 

Στα τέλη του Μαΐου είχαμε ανεπίσημες δοκιμές στην πίστα Montmelo, στις οποίες πήραν μέρος η Honda, η Aprilia και τρεις από τις τέσσερεις ομάδες της Ducati.

 

Έτσι ο Marc είχε αυτό το πλεονέκτημα και κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο σήμερα το πρωί.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε 1:45,875 και ήταν περίπου δυο δέκατα πιο αργός από το χρόνο που έκανε στο τεστ στην Καταλανική πίστα.

 

Πίσω του, με διαφορά στα τρία δέκατα, ήταν μια άλλη Honda, αυτή του Cal Crutchlow.

 

Άλλα τρία δέκατα πιο πίσω, στην τρίτη θέση, βρίσκουμε τον θριαμβευτή του Mugello Andrea Dovizioso, που κράτησε πίσω του - στην 4η θέση - τον Dani Pedrosa.

 

Η πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Jonas Folger που πήρε μια πολύ καλή πέμπτη θέση, με τον Vinales να είναι πίσω του, 9 δέκατα από την κορυφή.

 

Ο Sam Lowes ήταν έβδομος και μπροστά από τον Bautista, ενώ οι Redding και ο Danilo Petrucci - που προέρχεται από το εκπληκτικό βάθρο του στο Mugello - έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Έχοντας παρά μόνο ελάχιστες ημέρες για ξεκούραση, ο Valentino Rossi προτίμησε να ξεκινήσει, όπως και στο Mugello, χωρίς να πιέσει κι έμεινε στην 17η θέση.

 

Πάντως έκανε 15 γύρους μέσα στην πίστα και μόνο ο Johann Zarco - που πήρε την 11η θέση - έκανε περισσότερους από τον Ιταλό.

 

Στη 12η θέση ήταν ο Miller, ο οποίος δεν ήταν στο πρόσφατο τεστ στο Montmelo και γι’ αυτό μπερδεύτηκε εντελώς στο τελευταίο κομμάτι της πίστας.

 

Εκεί έχουμε δυο εσάκια, το ένα που χρησιμοποιεί από φέτος το MotoGP και το άλλο που χρησιμοποιεί η F1 και το χρησιμοποίησαν οι αναβάτες πέρυσι.

 

Αυτό θυμόταν ο Miller και περνούσε συνεχώς από το λάθος εσάκι, μέχρι να του εξηγήσουν κάποιοι συναθλητές του ότι κάνει λάθος και να επιστρέψει στα pits.

 

Λίγο αργότερα, η ομάδα του - η Marc VDS - πείραξε τον Miller βγάζοντας μια φωτογραφία στο twitter γράφοντας:

 

«Δεν χρειάζεται ν’ αγχώνεσαι Jack. Απλά πάτα το κουμπί Β για να ενεργοποιηθεί το GPS στη μοτοσυκλέτα!»

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Farinelli στα Μέγαρα για το ΠΠΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα