• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo: Η συνέντευξη τύπου
Οι βασικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 08/06/2017 - 22:05

Χωρίς διακοπή, μετά το GP του Mugello, οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συγκεντρώθηκαν στην πίστα Montmelo της Βαρκελώνης για τον 7ο Γύρο της σεζόν.

 

Εκεί ο Maverick Vinales φτάνει με ένα προβάδισμα 26 βαθμών και δεν κρύβει την αυτοπεποίθησή του ενόψει του εντός έδρας αγώνα του.

 

«Νοιώθω πολύ καλά και είμαι ενθουσιασμένος για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Μ’ αρέσει αυτή η πίστα, ταιριάζει στην Yamaha, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίσταση».

 

Δίπλα του κάθονταν ο Andrea Dovizioso και ο Valentino Rossi. Ο τελευταίος θα πρέπει να σφίξει τα δόντια για το δεύτερο συνεχόμενο GP.

 

«Βελτιώνεται η κατάστασή μου, αλλά θα ήθελα ένα διάλειμμα. Ευτυχώς την περασμένη Κυριακή δεν πόναγα».

 

«Ξέρω ότι εδώ θα έχω πολλή δουλειά και θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός. Δυστυχώς το λάθος στο Le Mans αρχίζει και μας βαραίνει, αλλά μπορεί να συμβεί σε όλους».

 

Για τον Marc Marquez «απαγορεύεται» να κάνει λάθη από εδώ και πέρα, καθώς η οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα είναι καθοριστική για τη μάχη του Τίτλου.

 

«Κάθε αγώνας είναι σημαντικός, όμως εδώ είναι ο εντός έδρας αγώνας μου και θα δώσω το 100% κι ακόμα παραπάνω για να πάρω τη νίκη».

 

«Η επιλογή ελαστικών προφανώς και θα είναι σημαντική. Την Κυριακή στο Mugello είδαμε ότι δεν θα ήμασταν ανταγωνιστικοί με το σκληρό μπροστά».

 

Για τις αλλαγές στην πίστα, στις στροφές 10 και 13, ο Marc τόνισε: «Δεν θα είναι εύκολο να βρεις τη σωστή τροχιά».

 

Τον ρώτησαν και για το 2015, όταν και τότε ήταν αρκετά πίσω στο Πρωτάθλημα (μείον 49β μετά από 6 αγώνες).

 

«Τότε ήμασταν τελείως χαμένοι... τώρα ξέρουμε τα προβλήματά μας και προσπαθούμε να τα λύσουμε για να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί».

 

«Πέρυσι ήμασταν στη σωστή κατεύθυνση στον αγώνα, όπως και στο πρόσφατο τεστ. Θα δούμε όμως πως θα είναι και η πρόσφυση, ειδικά την Κυριακή που περιμένουμε περισσότερη ζέστη».

 

Στην Ισπανία ο Danilo Petrucci θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών. «Αναμφίβολα ο αγώνας της Κυριακής με γέμισε αυτοπεποίθηση, αλλά με έκανε και περισσότερο ώριμο».

 

Από την άλλη, ο Alvaro Bautista πήρε την 5η θέση: «Στον τελευταίο αγώνα ήμασταν γρήγοροι και στις κατατακτήριες και αυτό με βοήθησε στον αγώνα».

 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει στην Ισπανία το πως θα δουλέψουν τα ελαστικά και προς ποιό εργοστάσιο θα γείρει η πλάστιγγα αυτή τη φορά.

 

«Θα περιμένω να δω πως θα είναι τα πράγματα προτού πω κάτι», απάντησε διπλωματικά ο Vinales.

 

«Στα τεστ είχαμε διαφορετικά ελαστικά και η φθορά ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη για όλους και τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα αν ανέβει τόσο πολύ η θερμοκρασία», είπε ο Dovi.

 

«Στο τεστ δούλεψα μ’ ένα ελαστικό που δεν θα έχουμε εδώ... προσωπικά για μένα με 50 βαθμούς στην άσφαλτο, δεν χρειαζόμαστε τα ασύμμετρα».

 

«Όμως η Michelin αυτά θα διαθέσει και αυτό το μόνο που δημιουργεί είναι προβλήματα και σύγχυση».

 

Τέλος, οι οδηγοί αναφέρθηκαν και στις πρόσφατες - έντονες - φήμες, ότι από τη νέα σεζόν θα έχουμε την προσθήκη της Ταϋλάνδης στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

«Πάντα είναι πιο δύσκολο όταν προσθέτεις περισσότερους αγώνες», τόνισε ο Vinales«Το πιο δύσκολο είναι να παραμένεις στο 100%».

 

«Είναι ωραίο για το Πρωτάθλημα να πηγαίνουμε σε νέες πίστες, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο για εμάς να παραμένουμε σε υψηλό επίπεδο».

 

Ο Rossi δεν μάσησε τα λόγια του και γνωρίζοντας την πίστα Buriram της Ταϋλάνδης είπε:

 

«18 είναι ο σωστός αριθμός για τους αγώνες. Έχω πάει στην Ταϋλάνδη. Είναι βαρετή πίστα, με πολλές ευθείες και λίγες στροφές. Δεν είμαι χαρούμενος με την ιδέα».

 

Και ο Marquez υπογραμμίζει: «20 αγώνες είναι το όριο. Η Ταϋλάνδη είναι καινούργια πίστα και πάντα μου είναι εύκολο σε νέες πίστες. Οπότε γιατί όχι;»

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θα ήθελα ένα διάλειμμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα