• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: Η Triumph στην Moto2
Από το 2019 και για τρία χρόνια τουλάχιστον
Νέα 03/06/2017 - 20:00

Επισημοποιήθηκε σήμερα ότι η Triumph θα είναι ο κατασκευαστής που θα προμηθεύει την Moto2 με κινητήρες από το 2019 και τουλάχιστον μέχρι το 2021.

 

Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν τις κατατακτήριες δοκιμές της κατηγορίας σήμερα.

 

Έτσι, ο Βρετανός κατασκευαστής θα δίνει ένα μοτέρ βασισμένο στον τρικύλινδρο 765cc κινητήρα της Street Triple του 2017, τροποποιημένο όμως για αγώνες.

 

Στη συνέντευξη τύπου, για λογαριασμό της Triumph, ο Paul Stroud τόνισε ότι «...είναι ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στα 110 χρόνια ιστορίας της φίρμας».

 

Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, σχολίασε ότι «...οι κινητήρες της Triumph έχουν μεγάλες επιτυχίες και είναι ιδανικοί για την Moto2».

 

Ο Πρόεδρος των Ομάδων (IRTA), Herve Poncharal είπε: «Η άφιξη της Triumph και τα νέα ηλεκτρονικά, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την κατηγορία, που παραμένει κλειδί για την άνοδο των ταλέντων στην MotoGP».

 

Να σημειώσουμε ότι από το 2019 θα σταματήσουν και τα ηλεκτρονικά της Honda και η Magneti Marelli θα προμηθεύει το software/hardware στην κατηγορία, όπως κάνει και για το MotoGP.

 

Τέλος, μίλησε και ο Julian Simon, ένας πολύ έμπειρος πρώην αναβάτης της Moto2, που βοήθησε στην εξέλιξη του νέου μοτέρ.

 

«Το μοτέρ είναι δυνατό κι εντυπωσιάζει ειδικά στις μεσαίες στροφές. Η αίσθηση ανάμεσα στο γκάζι και στον πίσω τροχό είναι άμεση και ελεγχόμενη».

 

«Η γενικότερη αίσθηση είναι πολύ καλή και το μοτέρ ήδη δείχνει τεράστιες δυνατότητες».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είναι σαν δώρο να είμαι εδώ!

« Προηγούμενο άρθρο

Το νέο κράνος του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα