• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi και Mugello
Μια ιστορία που ξεκινά από το 1996!
Νέα 01/06/2017 - 13:32

Το Mugello είναι αναμφίβολα ένας από τους Γύρους που σχεδόν όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει.

 

Είναι το GP που η ατμόσφαιρά του δεν μοιάζει με καμμία και αποτελεί μια από τις εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να ζήσει έστω και μια φορά στη ζωή του.

 

Ένας βασικός λόγος αυτής της ατμόσφαιρας είναι η συμμετοχή του Valentino Rossi στο MotoGP, μια παρουσία - του Ιταλού - που παραμένει αδιάκοπη από το 1996.

 

Ήταν τότε που στην πρώτη του σεζόν, με Aprilia, έπαιρνε την τέταρτη θέση, ωστόσο την επόμενη χρονιά θα αναδεικνυόταν νικητής, μπροστά από τους Jorge Martinez και Garry McCoy.

 

Στο βάθρο το 1998 (2ος) και ξανά νικητή το 1999, τελευταία του σεζόν στα 250cc προτού κάνει το βήμα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν για τον Vale, ο οποίος το 1999 και προσπαθώντας να σπάσει τον κλοιό των πολλών οπαδών που είχαν μπει στην πίστα, έριξε κάτω τον προσωπικό του φωτογράφο, τον Gigi Soldano.

 

Έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2002 για ν’ ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας χάσει την 3η θέση το 2001 λόγω μιας πτώσης του στον τελευταίο γύρο.

 

Ήταν ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία με το τόσο πολύ νερό που έριξε, αλλά και για την τύπου Hawai φόρμα που φορούσε ο Valentino Rossi.

 

Το 2002 όμως επανήλθε δριμύτερος και όχι μόνο μέσα στον αγώνα, αλλά και μετά το τέλος του όταν και σκάρωσε ένα απίθανο σκετσάκι με αστυνομικούς να του κόβουν κλήση για υπερβολική ταχύτητα!

 

Μέχρι το 2008 κανείς δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα του Rossi μέσα στην πατρίδα του και ο Ιταλός μετρούσε εφτά συνεχόμενες νίκες με Honda και Yamaha.

 

Δεν λείπουν βέβαια και οι άσχημες αναμνήσεις, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του στο Mugello, στην Biondetti, όταν έσπασε το πόδι του κι έχασε τέσσερεις αγώνες.

 

Η εμπειρία του πάνω στην Ducati γενικότερα δεν ήταν καλή και αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει στην πίστα της Τοσκάνης. Το 2013 όμως επέστρεψε στην αγαπημένη του M1.

 

Οι προσδοκίες των φιλάθλων ήταν μεγάλες, ωστόσο ένα λάθος του Alvaro Bautista - πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος - έστειλε μαζί με τον Ισπανό και τον Rossi στο έδαφος.

 

Την επόμενη χρονιά κατάφερε κι ανέβηκε στο βάθρο, πίσω από τους Marc Marquez και Jorge Lorenzo. Το 2015 ήταν και πάλι τρίτος, με τον Lorenzo να κερδίζει τον αγώνα μπροστά από τον Iannone.

 

Το 2016 όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί, έχοντας πάρει την pole position το Σάββατο και μπαίνοντας δυνατά στον αγώνα την Κυριακή.

 

Ο Vale έδινε μάχες με τον πάντα δυνατό στο Mugello Lorenzo, όταν τα όνειρά του για ένα θετικό αποτέλεσμα έγιναν καπνός, ίδιο με αυτόν που έβγαινε από τον κινητήρα του...

 

Τώρα ο Valentino επιστρέφει μπροστά στον λαό του για μια ακόμη χρονιά και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις - και παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του - για τη νίκη.

 

Την πρώτη του νίκη για το 2017!

Επόμενο άρθρο »

Ανανέωσε ο Folger

« Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SPARTANS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα