• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SUPERBIKE: Εκτός προγράμματος ο αγώνας του Qatar, για το 2010;
Φήμες για απόσυρση του αγώνα στο Qatar.
Νέα 14/09/2009 - 09:56

Το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος World Superbike για το 2010 ετοιμάζεται και σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι θα μοιάζει πολύ με το φετινό. Αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, φημολογείται έντονα ότι ο αγώνας του Qatar θα βγει από το πρόγραμμα και θα προστεθεί ένας αγώνας στο Kyalami, στη Νότια Αφρική.

 

Σύμφωνα με το MCN, το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από το Phillip Island στις 28 Φεβρουαρίου, με όλες τις ομάδες να έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στη φημισμένη Αυστραλέζικη πίστα. Θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Kyalami, έξω από το Johannesburg, πριν επιστρέψουν στην Ευρώπη για το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος, ενώ θα ταξιδέψουν και στην Αμερική για τον αγώνα του Miller Motorsports Park στην Utah. Τα Superbike θα επισκεφτούν την Ιταλία τρεις φορές, την Ισπανία μια φορά, όπως και την Αγγλία, αν φυσικά είναι έτοιμη μέχρι τότε η πίστα του Donington.

 

Η απόσυρση του αγώνα του Qatar από το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη καθώς όλοι έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο νυχτερινό αγώνα MotoGP, που πραγματοποιείται στην ίδια πίστα. Επίσης, ο αγώνας των Superbike είναι ένα μήνα πριν τον αντίστοιχο για τα MotoGP και οι θεατές συνήθως επιλέγουν τον δεύτερο (MotoGP). Πάντως, όσοι έχουν παρακολουθήσει και τους δύο αγώνες παραδέχονται ότι η ατμόσφαιρα στα Superbike είναι καλύτερη. Παρόλα αυτά, η τοπική οικονομία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στον αγώνα των MotoGP και δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει δύο αγώνες μοτοσυκλέτας, σε τόσο σύντομο διάστημα μεταξύ τους.

Επόμενο άρθρο »

BRIDGESTONE: Ικανοποίηση από τη βελτίωση των ταχύτερων χρόνων.

« Προηγούμενο άρθρο

HOPKINS: Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα