• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΟΥΑΜΑ: "Η Moto2 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία."
O Ιάπωνας αναβάτης σχολιάζει τις εξελίξεις στη μεσαία κατηγορία.
Νέα 14/09/2009 - 09:34

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό Πρωτάθλημα των 250cc ήταν αναμφίβολα ο Hiroshi Aoyama. Ο Ιάπωνας αναβάτης πάντα ήταν γρήγορος και έπαιρνε νίκες, ποτέ όμως δεν κατόρθωσε να παλέψει για τον τίτλο.

 

Για τη φετινή σεζόν όλοι περίμεναν η μάχη να δοθεί μεταξύ του Marco Simoncelli και του Alvaro Bautista. Παρόλα αυτά, είναι ο Aoyama που προηγείται στο Πρωτάθλημα. Το εντυπωσιακότερο όλων πάντως, είναι ότι η ομάδα του Aoyama, Scot Honda, χρησιμοποιεί μια παλιά μοτοσυκλέτα και το budget της είναι περιορισμένο σε σχέση με άλλες ομάδες, όπως αυτές των Bautista και Simoncelli.

 

Ο συμπαθής Ιάπωνας, ρωτήθηκε πριν το Grand Prix της Indianapolis για την πορεία του στο φετινό Πρωτάθλημα καθώς και για τα μελλοντικά τα σχέδια. Ιδού τι δήλωσε:

 

: Έχεις συγκεκριμένα σχέδια για την επόμενη χρονιά;

Aoyama Brothers
Aoyama Brothers

-HA: Τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω. Η κατηγορία θα αλλάξει από αυτή τη μορφή, σε Moto2, όπως όλοι γνωρίζουμε. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στην καινούρια κατηγορία, αλλά ακόμα περισσότερο, θα με ενδιέφεραν τα MotoGP. Δυστυχώς, οι ευκαιρίες στη Μεγάλη Κατηγορία είναι περιορισμένες, οπότε ακόμα δεν έχω κάτι σίγουρο.

: Έχεις επαφές με ομάδες ή μήπως δεν επιτρέπεται να απαντήσεις;

-HA: Επί του παρόντος, καλύτερα να μην απαντήσω.

-E: Πώς νιώθεις για το νέο Πρωτάθλημα, Moto2; Πιστεύεις ότι θα είναι ανταγωνιστικό;

-HA: Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ ανταγωνιστικό. Τα 250cc αποδίδουν γύρω στους 100 ίππους, ενώ τα καινούρια τετράχρονα θα αποδίδουν περίπου 150 ίππους, με βάρος 130 κιλά. Επίσης, θα υπάρχουν ίδιοι κινητήρες και ίδια ελαστικά για όλους. Όλα δείχνουν ότι η νέα κατηγορία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

: Σίγουρα, λοιπόν, θέλεις να ανέβεις στα MotoGP, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις θα είσαι ικανοποιημένος συμμετέχοντας στην Moto2;

-HA: Σίγουρα! Αν μείνω στην Moto2 θα ήθελα να είμαι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

: Έχεις οδηγήσει τετράχρονα στο παρελθόν;

-HA: Μονάχα σε δοκιμές, ποτέ σε αγώνα.

: Διότι ο αδερφός σου, ο Shuhei, αγωνίζεται με Superbikes. Έχετε μιλήσει μαζί για το θέμα;

-HA: Στην πραγματικότητα, ο αδερφός μου ψάχνει για μια θέση στην Moto2 για την επόμενη σεζόν και έχει επαφές με διάφορες ομάδες. Ελπίζω να βρει ένα καλό συμβόλαιο.

: Πιθανόν λοιπόν, να αγωνίζεσαι ενάντια στον αδερφό σου, του χρόνου;

-HA: Ναι, θα έχει πολύ πλάκα!

Επόμενο άρθρο »

HOPKINS: Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Απαιτεί ένεση δύναμης.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα