• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Απαιτεί ένεση δύναμης.
Ο Ιταλός είναι δυσαρεστημένος από την έλλειψη ισχύος της μοτοσυκλέτας του.
Νέα 13/09/2009 - 09:26

Ο Valentino Rossi εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη δυσαρέσκειά του απέναντι στους νέους κανονισμούς για τους περιορισμούς των κινητήρων, που είχαν σαν αποτέλεσμα η Yamaha να χάσει σε δύναμη, σε σχέση με τους ανταγωνιστές από την Honda και την Ducati.

 

Από τον αγώνα του Brno, επιτρέπεται η χρήση το πολύ πέντε κινητήρων μέχρι το τέλος της σεζόν και είναι απλά μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στο Πρωτάθλημα του 2010: Μόνο έξι κινητήρες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από κάθε αναβάτη, για όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

"Δυστυχώς, είναι μια κακή περίοδος για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας διότι όλοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δε γίνονται πολλές δοκιμές και δεν είναι δυνατόν να δουλέψει κανείς ιδιαίτερα πάνω στους κινητήρες" δήλωσε ο Rossi.

 

"Η προτεραιότητα πλέον είναι η αξιοπιστία και όχι η μέγιστη απόδοση. Αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό για έναν αναβάτη αγώνων, διότι παλιότερα δουλεύαμε περισσότερo πάνω στις μοτοσυκλέτες. Πλέον, τα πράγματα έχουν ισοπεδωθεί", πρόσθεσε.

Fiat Yamaha 2
Fiat Yamaha 2

 

Οι μοτοσυκλέτες M1 αποδείχτηκαν ανταγωνιστικές σε θέματα επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας, στην αρχή του Πρωταθλήματος. Όμως μετά την εισαγωγή των νέων κανονισμών, όλοι οι αναβάτες της Yamaha και ιδιαιτέρως ο Colin Edwards, της ομάδας Tech 3, ένιωσαν σημαντική έλλειψη ισχύος στις εξόδους των στροφών. Αντίθετα, η Honda φαίνεται να κάλυψε αρκετό έδαφος απέναντι στους αντιπάλους της, από τον αγώνα του Brno, κάτι που φάνηκε και από τη δυσκολία του Jorge Lorenzo να προσπεράσει τον Dani Pedrosa στο Misano. Από την πλευρά τους, οι αναβάτες της Ducati δεν ανέφεραν ότι παρατήρησαν κάποια διαφορά από την εφαρμογή των νέων μέτρων.

 

"Πρέπει να δουλέψουμε, διότι ενώ η μοτοσυκλέτα μας είναι φανταστική, δεν έχουμε αρκετή ιπποδύναμη. Η συμπεριφορά στις στροφές είναι καλή, αλλά χρειαζόμαστε επιπλέον ισχύ διότι έχουμε χάσει σε αυτόν τον τομέα", συνέχισε ο Ιταλός.

 

Ο team mate του Rossi και βασικός διεκδικητής του τίτλου, Jorge Lorenzo συμφωνεί ότι η Yamaha έχασε έδαφος μετά την αλλαγή των κανονισμών, αλλά πιστεύει ότι είναι στο χέρι των αναβατών να βρουν μια λύση. "Συμφωνώ με τον Vale. Πιστεύω ότι χάσαμε αρκετά στις ευθείες από τον αγώνα του Brno", δήλωσε ο Ισπανός. "Τώρα η Ducati και κυρίως η Honda είναι δυνατότερη σε επιτάχυνση. Πιστεύω πάντως ότι η Yamaha δουλεύει πάνω στο θέμα για την επόμενη χρονιά, οπότε μάλλον η μόνη λύση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είναι να βελτιώσουμε την οδήγησή μας. Κάτι που προσωπικά θα προσπαθήσω", ολοκλήρωσε ο Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

O Chris Pfeiffer στην κορυφή….

« Προηγούμενο άρθρο

PEDROSA, BARBERA: Θα ανέβουν στο Mont Blanc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα