• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Για πάντα στην καρδιά μας!
Ενθυμούμενοι τον Nicky Hayden
Νέα 23/05/2017 - 11:14

Ανείπωτος είναι ο πόνος μετά τη χτεσινή είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, τον οποίο χτύπησε αυτοκίνητο την περασμένη Τετάρτη.

 

Ένας από τους Θρύλους του MotoGP, ένας από τους ελάχιστους που έχουν νικήσει σε MotoGP και SBK, ένας οδηγός που όλοι όσοι τον γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, δεν είναι πια κοντά μας.

 

Από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας και Πρωταθλητής και γι’ αυτό κόπιασε σε όλη του τη ζωή, με ζήλο, σκληρή δουλειά και αυταπάρνηση.

 

Ξεκίνησε από τις χωμάτινες πίστες στην Αμερική, την πατρίδα του, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η άσφαλτος και το 1999 κατέκτησε τον πρώτο του Τίτλο στην Supersport του Αμερικανικού Πρωταθλήματος.

 

Η αρχή για τον Nicky είχε γίνει. Μετά από λίγα χρόνια, το 2002, ήρθε ο Τίτλος στα Αμερικανικά SBK και μάλιστα είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει πάρει το Πρωτάθλημα στην πατρίδα του.

 

To 2003 ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (MotoGP) και αρχίσαμε να τον μαθαίνουμε περισσότερο.

 

Εκείνη τη χρονιά πήρε δυο βάθρα, στο Motegi και στο Phillip Islad, ως νεοφερμένος στο Πρωτάθλημα καθώς και τον Τίτλο του Rookie της σεζόν.

 

Ακολούθησαν περισσότερα βάθρα το 2004, ενώ την επόμενη σεζόν πανηγύριζε την pole και τη νίκη μέσα στην πατρίδα του (Laguna Seca).

 

Το 2006 ο “Kentucky Kid” έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP κερδίζοντας στη μάχη για τον Τίτλο τον Valentino Rossi, εξασφαλίζοντας αυτόν μόλις στον τελευταίο Γύρο.

 

Το 2009 πήγε στην ομάδα της Ducati και αργότερα, το 2015, στην ομάδα του Aspar στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν το 2015, η τελευταία του χρονιά στο MotoGP.

 

Ήταν τότε, το 2015, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Valencia, που αναδείχθηκε σε Θρύλο του αθλήματος.

 

Η επόμενη πρόκληση της καριέρας του ήταν τα SBK-Motul, όπου ο Nicky πήρε μερικά βάθρα αλλά και την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα πέρυσι, την πρώτη του χρονιά.

 

Ήταν στην πίστα της Sepang όταν, σε δύσκολες συνθήκες, έγινε ένας από τους λίγους αναβάτες που καταφέρνουν να πάρουν νίκη τόσο στο MotoGP, όσο και στα SBK.

 

Παράλληλα πέρυσι, έγινε και ο πρώτος Θρύλος του MotoGP που επέστρεψε στο Πρωτάθλημα και αγωνίστηκε ως αντικαταστάτης σε δυο αγώνες, στην Aragon και το Phillip Island.

 

Ο Hayden έδωσε τον τελευταίο του αγώνα στην Imola, πριν από μερικές ημέρες, στις 14 Μαΐου και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη νέα Fireblade, η προσήλωσή του στο στόχο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Επόμενο άρθρο »

Μεσίστιες οι σημαίες

« Προηγούμενο άρθρο

Tommy Hayden: Να τον θυμάστε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα