• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: 2,5 εκατομμύρια ευρώ απλήρωτα χρέη προς λογιστές, για τον Ιταλό.
Οι οικονομικές εκκρεμότητες συνεχίζουν να απασχολούν τον Πρωταθλητή.
Νέα 12/09/2009 - 08:55

Το 2007 ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για τον Valentino Rossi. Μαζί με την επίθεση του εκρηκτικού συνδυασμού Casey Stoner – Ducati – Bridgestone, o Ιταλός είχε να αντιμετωπίζει ένα θηριώδες φορολογικό χρέος προς το Ιταλικό δημόσιο ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στις αρχές του 2008 ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε σε συμφωνία να καταβάλει στο Ιταλικό δημόσιο 30 εκατομμύρια ευρώ για να του επιτραπεί η είσοδος στην Ιταλία και η επιστροφή στην κατοικία του στην Tavullia με τους φίλους και την οικογένειά του. Η ειρήνη και η ηρεμία φάνηκαν να επιστρέφουν στη ζωή του Valentino.

 

Κι όμως, αυτή η ηρεμία πρόκειται να διαταραχθεί έντονα: Σύμφωνα με το Ιταλικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ANSA.it, ο Valentino Rossi πρόκειται να μηνυθεί από τους λογιστές του τους ίδιους ανθρώπους που τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση με τις φορολογικές του εκκρεμότητες. Οι λογιστές της φίρμας Cesaroni-Cappellini ισχυρίζονται ότι ο Rossi τους χρωστάει χρήματα μεταξύ 1,7 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η συμφωνία με τον Rossi περιελάμβανε επιστροφή του 1% με 1.5%, από τα χρήματα που κατόρθωσαν να του σώσουν από την εφορία. Εφόσον λοιπόν σώθηκαν χρήματα της τάξης των 170 εκατομμυρίων ευρώ, ο Rossi χρωστάει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στους Ιταλούς λογιστές.

 

Η εταιρία δήλωσε στο ANSA ότι ήταν "πολύ απογοητευμένοι" που έμειναν απλήρωτοι ενώ έσωσαν πραγματικά μια περιουσία από τον Rossi. Σύμφωνα με το GPOne.com, ο Massimiliano Tasini της Cesaroni-Cappellini Pesaro δήλωσε ότι η εταιρία κράτησε μέχρι τώρα ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, ώστε να μη φθείρει την εικόνα του Ιταλού Πολυπρωταθλητή. Παρόλα αυτά τόνισε ό,τι δεν πρόκειται να υπομείνουν άλλο αυτή την κατάσταση και συμπλήρωσε ότι το χρωστούμενο ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με όσα λεφτά κατόρθωσαν να σώσουν για λογαριασμό του Rossi.

 

Η εταιρία πρόκειται να εκδώσει δελτίο τύπου την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα περιέχονται οι πλήρεις λεπτομέρεις της συγκεκριμένης υπόθεσης, το οποίο θα παρουσιαστεί ενώπιον της Ιταλικής Λογιστικής Αρχής. Αν αποδειχτεί ότι οι ισχυρισμοί της Cesaroni-Cappellini ισχύουν ο Rossi θα έχει 40 ημέρες για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Επόμενο άρθρο »

PEDROSA, BARBERA: Θα ανέβουν στο Mont Blanc.

« Προηγούμενο άρθρο

CLUZEL: Αρνείται την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Tech 3.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα