• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
16 χρονιά νικητής!
Η σημασία της νίκης του Dani στην Jerez
Νέα 18/05/2017 - 17:11

Ο Dani Pedrosa έγινε ο μόνος αναβάτης - σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου - που έχει τουλάχιστον μια νίκη για 16 συνεχόμενα χρόνια!

 

Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον Ισπανό άσο της Repsol Honda. Παρακάτω διαβάστε τη σημασία της νίκης του αυτής:

 

- Ισοφάρισε τον Giacomo Agostini που ήταν, μέχρι την Jerez, ο μόνος οδηγός στην ιστορία του Πρωταθλήματος, που είχε τουλάχιστον μια νίκη για 12 συνεχόμενα χρόνια (1965-1976) στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Η νίκη του στην Jerez ήταν η 53η της καριέρας του, ξεπερνώντας τον Phil Read στη σχετική λίστα. Τώρα θέλει μόνο μια για να ισοφαρίσει τις νίκες του Mick Doohan!

 

- Ήταν η πρώτη νίκη του Dani Pedrosa σε Ισπανικό έδαφος, από το 2013 όταν κέρδιζε και πάλι στην Jerez, που ήταν και η τελευταία φορά που κέρδιζε έναν από τους πρώτους 4 αγώνες της χρονιάς.

 

- Στην εποχή του MotoGP, ο Pedrosa - με τη νίκη του στην Jerez - έφτασε τις 30 συνολικά όσες και ο ομόσταυλός του, ο Marc Marquez.

 

- Ήταν το 146ο βάθρο της καριέρας του, όσα έχει και ο Jorge Lorenzo που επίσης ανέβηκε στο βάθρο της Jerez.

 

- Για πρώτη φορά μετά τους δυο τελευταίους αγώνες του 2015, ο Dani κατάφερε να πάρει δυο συνεχόμενα βάθρα στο Πρωτάθλημα.

 

- Με τους 52 βαθμούς που έχει μαζέψει μετά τους πρώτους τέσσερεις αγώνες της σεζόν, έχει κάνει το καλύτερό του ξεκίνημα στη σεζόν από το 2014 (τότε είχε 72β).

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Με θετική σκέψη

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτό από το ατύχημα του Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα