• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Τρεις επιλογές μπροστά/πίσω
Ασύμμετρα τα πίσω και το σκληρό μπροστινό
Νέα 16/05/2017 - 18:05

Η Michelin έχει προετοιμαστεί για τον εντός έδρας αγώνα της όσο καλύτερα μπορούσε, έχοντας κάνει κι ένα επίσημο τεστ στο Le Mans πριν από περίπου 10 ημέρες.

 

Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε και να μην έδωσαν το παρών όλοι οι αναβάτες, ωστόσο η Michelin μάζεψε δεδομένα από την καινούργια άσφαλτο της πίστας.

 

Θετικά ήταν τα σχόλια των οδηγών για την πίστα, με την καινούργια άσφαλτο να προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα πρόσφυσης τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο.

 

Στα ελαστικά, η Michelin θα φέρει τρεις επιλογές μπροστά - το μαλακό, το μεσαίο και το σκληρό - και ακριβώς τις ίδιες πίσω.

 

Ασύμμετρα θα είναι τα πίσω ελαστικά, αλλά και το σκληρό μπροστά, με τη δεξιά πλευρά να είναι πιο ενισχυμένη.

 

Θα υπάρχουν και τα βρόχινα με μαλακή και μεσαία γόμα. Το ελαστικό του ’16 δεν θα είναι διαθέσιμο, αλλά δεν αποκλείεται να είναι στο Mugello, αν οι περισσότεροι οδηγοί συμφωνήσουν.

 

«Είναι ένα πολύ σημαντικό Σ/Κ για εμάς, ο εντός έδρας αγώνας μας που έχει ιδιαίτερη σημασία», είπε ο Piero Taramasso της Michelin.

 

«Κάναμε ένα καλό τεστ νωρίτερα εδώ, μαθαίνοντας τη νέα άσφαλτο και μαζεύοντας δεδομένα για το ποιες γόμες να χρησιμοποιήσουμε».

 

«Έτσι προετοιμαστήκαμε καταλλήλως στο Clermont-Ferrand και φέραμε ελαστικά που θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σ’ αυτή τη διάσημη πίστα».

 

«Η νέα άσφαλτος προσφέρει πολύ καλά επίπεδα πρόσφυσης τόσο στο στεγνό, αλλά και στο βρεγμένο, όπως είδαμε στο τεστ κι αυτό είναι σημαντικό καθώς ο καιρός εδώ είναι ασταθής».

Επόμενο άρθρο »

To Desmo Owners Club γιόρτασε τα 10 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Badovini υπερασπίζεται τον εαυτό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα