• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Φτάνοντας στο Le Mans!
Honda vs Yamaha με άρωμα... Γαλλίας!
Νέα 16/05/2017 - 08:42

Στη θρυλική πίστα του Le Mans, λίγες μόνο ώρες από την πόλη του φωτός, το Παρίσι, συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

 

Σε μια πίστα που φέτος απέκτησε νέα άσφαλτο και στην οποία αρκετοί αναβάτες βρέθηκαν για ένα τεστ της Michelin λίγο πριν το GP της Jerez.

 

Με ανεβασμένη ψυχολογία φτάνει στην Γαλλική πίστα ο Dani Pedrosa, μετά την κυριαρχία του στην Jerez.

 

Με τη νίκη του στον αγώνα, ο Dani έγινε ο μόνος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει τουλάχιστον μια φορά για 16 συνεχόμενες σεζόν!

 

Ο Ισπανός της Repsol Honda θα ελπίζει φέτος να επαναληφθούν τα αποτελέσματα του 2013, όταν μετά τη νίκη του στην Jerez και τότε, επικρατούσε και στην Γαλλική πίστα.

 

Έχοντας πλησιάσει στους τέσσερεις βαθμούς από την κορυφή, στόχος για τον Marc Marquez δεν είναι άλλος από τη νίκη στο Le Mans, εκεί που είχε καταφέρει ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί το 2014.

 

Ο Marc ήταν στο βάθρο της Jerez, όπως και ο Jorge Lorenzo που κατάφερε να βάλει την Ducati του στο βάθρο - το πρώτο του με τους κόκκινους - σε μια δύσκολη γι’ αυτούς πίστα.

 

Το ζητούμενο για τον Jorge είναι να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο πάνω στην GP17 σε μια πίστα, που όπως και η Jerez, συγκαταλέγεται στις ευνοϊκές για τον ίδιο.

 

Εκεί, στο Le Mans, ο Lorenzo έχει καταφέρει να πάρει έξι νίκες στο παρελθόν (είναι ο πολυνίκης της κατηγορίας) συμπεριλαμβανομένων και των δυο τελευταίων ετών.

 

Καλά, σε γενικές γραμμές, τα πάει στο Le Mans και ο Andrea Dovizioso, ο ομόσταυλός του, που επίσης θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Αυτοί που θέλουν να αντιστρέψουν το κλίμα, μετά τον αγώνα της Jerez, είναι σίγουρα οι αναβάτες της εργοστασιακής Yamaha.

 

Και πάλι στη θεωρία, η πίστα του Le Mans είναι μια καλή πίστα για τους μπλε που έχουν κάνει το 1-2 τα τελευταία χρόνια, με τον Lorenzo να κερδίζει τον Rossi εκεί το 2015 και πέρυσι.

 

Ο Valentino παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ισπανία πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

 

Φυσικά ο Vale έχει καταφέρει να κερδίσει στο παρελθόν στην Γαλλική πίστα και στόχος του είναι να εξακολουθήσει να προηγείται στη βαθμολογία μετά το τέλος του GP στο Le Mans.

 

Ο Rossi τα πηγαίνει καλά στην πίστα όπου τελευταία φορά κέρδισε το 2008, όντας δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια κι έχοντας βάθρα ακόμα και τα δυο δύσκολα χρόνια στην Ducati.

 

Από την άλλη, ο Maverick Vinales πήρε εκεί, το 2011, την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στο Le Mans ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας πέρυσι.

 

Οι Γάλλοι θα έχουν πολλά να περιμένουν από τον εκπληκτικό rookie, Johann Zarco, ο οποίος κάνει τη μια καλή εμφάνιση μετά την άλλη και ήταν τέταρτος στην Jerez!

 

Επίσης αρκετοί θα είναι αυτοί που θα υποστηρίζουν τον Loris Baz, ενώ σημαντικός είναι ο αγώνας και για την Γαλλική Monster Tech3 και τον Jonas Folger, τον ομόσταυλο του Zarco.

 

Φυσικά το παρών θα δώσει και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των SBK-Motul, το 2014, Sylvain Guintoli, ο οποίος θα κάνει το καλύτερο δυνατό προερχόμενος από ένα τεστ στην Jerez.

 

Μαζί του στο γκαράζ θα είναι ο Andrea Iannone που ελπίζει ότι στη συγκεκριμένη πίστα θα κάνει κι άλλο ένα σημαντικό βήμα, μαθαίνοντας ακόμα καλύτερα την GSX-RR του.

 

Αυτό ισχύει και για το δίδυμο της ΚΤΜ, που θα προσπαθήσουν - με αρωγό τον νέο big-bang κινητήρα τους - να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους τους.

 

Δείτε εδώ όλες τις ώρες των μεταδόσεων της COSMOTE TV αυτό το Σ/Κ από την Γαλλική πίστα του Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Αναζητεί απαντήσεις ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

To Desmo Owners Club γιόρτασε τα 10 χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα