• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Imola: ΕΔ1
Πέντε στο ’47, πρώτος ο Rea
Νέα 12/05/2017 - 12:40

Συνεχίζει απτόητος την επέλασή του και φέτος στα SBK-Motul ο Jonathan Rea, παίρνοντας την πρώτη θέση στις ΕΔ1 του 5ου Γύρου της σεζόν στην Imola.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που πήρε το διπλό την περασμένη φορά στο Assen, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο τέλος των ωριαίων ΕΔ1.

 

Ο Rea παρουσιάστηκε δυνατός σε όλα τα κομμάτια της πίστας, με αποτέλεσμα ο ιδανικός χρόνος να είναι μόλις 0,200δ κάτω από το 1:47,023 που πέτυχε πριν λίγο.

 

Πίσω του, κάνοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο, ακολουθούν οι Chaz Davies της Ducati και Tom Sykes, ο ομόσταυλος του Rea.

 

Οι δυο οδηγοί έμειναν πίσω από τον Ιρλανδό για 0,256δ ενώ και οι τρεις τους έκαναν αρκετούς γύρους στο ’47, δείχνοντας καλά στοιχεία.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως και στο MotoGP, όταν δυο αναβάτες έχουν τον ίδιο χρόνο, μετράει ο δεύτερος καλύτερος χρόνος τους και γι’ αυτό ο Davies είναι μπροστά από τον Sykes.

 

Την τέταρτη θέση πήρε ο Marco Melandri που κυνηγά ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του και πλησίασε στα 81χιλ το χρόνο του Sykes.

 

Οι τέσσερεις αυτοί αναβάτες είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 0,337δ και ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους.

 

Ο Xavi Fores κατάφερε και αυτός να σπάσει το όριο του 1:48 σήμερα το πρωί, ωστόσο έμεινε έξι δέκατα πίσω από τον Melandri.

 

Είναι ένα καλό ξεκίνημα όμως για τον οδηγό της ιδιωτικής Ducati, ο οποίος είχε μια πτώση ελάχιστα πριν ολοκληρωθούν οι ΕΔ1, χωρίς ευτυχώς συνέπειες.

 

Τα προβλήματα επέστρεψαν για την MV Agusta, η οποία στους τέσσερεις από τους πέντε πρώτους Γύρους έχει κάνει δύσκολο το έργο του Leon Camier.

 

Ο Βρετανός έχασε και στην Imola σημαντικό χρόνο από την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας του, αν και στο τέλος κατάφερε ν’ ανέβει στην πολύ καλή 6η θέση.

 

Την έβδομη θέση πήρε ο Michael Van der Mark της Yamaha, μπροστά από την BMW του Jordi Torres και την Milwaukee Aprilia του Eugene Laverty.

 

Ανώδυνη πτώση είχε και ο Nicky Hayden, με τον Αμερικανό άσο της Red Bull Honda να κλείνει τη δεκάδα, αφήνοντας για 23χιλ πίσω του την R1 του Alex Lowes.

Επόμενο άρθρο »

Η Brembo για την Imola

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Mackenzie αντί Kent

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα