• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Δυο ώρες πριν το τέλος
Ελάχιστες αλλαγές, πάντα μπροστά ο Vinales
Νέα 08/05/2017 - 17:24

Οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας επέστρεψαν στην πίστα της Jerez σήμερα, για το επίσημο τεστ στην Ισπανική πίστα.

 

Το σημερινό τεστ είναι σημαντικό, καθώς οι αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους το μπροστινό ελαστικό με τον πιο σκληρό σκελετό.

 

Είναι το λάστιχο που είχαν οι οδηγοί στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν στην Valencia, ωστόσο στα επόμενα τεστ υπήρξαν παράπονα για chattering.

 

Έτσι η Michelin αποφάσισε να αλλάξει το σκελετό σ’ έναν πιο μαλακό, το οποίο όμως νέο μπροστινό ελαστικό της δέχτηκε τα «πυρά» του πρώτα του Rossi.

 

Μαζί του, από την αρχή, είχε συνταχθεί και ο Iannone, ενώ αργότερα ένωσαν τις φωνές τους και οι περισσότεροι αναβάτες της Honda.

 

Έτσι τώρα θα δοκιμάσουν το «παλιό» ελαστικό για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 

Έχουμε και κάποιες πρώτες δηλώσεις σχετικά με αυτό. Ο Dovi, όπως και ο Petrucci - που οδηγούν την GP17 - είπαν ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο ελαστικά.

 

Ο Zarco δεν ήθελε να πάρει θέση μιας και δεν έχει ακόμα την απαραίτητη εμπειρία για να κρίνει καταστάσεις στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Johann έριξε το βάρος περισσότερο στο να βρει λύσεις με τα προβλήματα στην επιτάχυνση που είχε στον αγώνα χτες και δεν του επέτρεψαν να μείνει κοντά στον Jorge Lorenzo και το βάθρο μέχρι το τέλος.

 

Στους χρόνους δεν έχουμε καμμία σχεδόν αλλαγή, με τον Maverick Vinales να είναι πρώτος με το 1:38, 635 που έκανε πολύ νωρίς, με χαμηλή θερμοκρασία ασφάλτου.

 

Ο μοναδικός που κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του είναι ο Scott Redding, ο οποίος μπήκε μέσα στη δεκάδα, μπροστά από τον Jack Miller.

 

Μπήκε στην πίστα ο Sylvain Guintoli και δοκίμασε την Suzuki που θα έχει στη διάθεσή του στο Le Mans σε δυο εβδομάδες, καθώς θα αντικαταστήσει τον τραυματία Alex Rins.

 

Ο Guintoli θα είναι αύριο στην πίστα, όπως και η ΚΤΜ με τον Mika Kallio - τον δοκιμαστή της - αλλά και τον Danny Kent που θα δοκιμάσει την ΚΤΜ της Moto3!

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Υστερούσα σε επιτάχυνση

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stoner επιστρέφει στις πίστες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα