• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Moto3: Συγκλονιστικός αγώνας!
Τρομερός Canet στο τέλος, πήρε την 1η του νίκη!
Νέα 07/05/2017 - 15:12

Οι αναβάτες της μικρής κατηγορίας συνεχίζουν να μας προσφέρουν φανταστικούς αγώνες και ο φετινός αγώνας της Jerez δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με σκληρές μάχες από τους πρώτους γύρους και αρκετές επαφές ανάμεσα στο μπροστινό γκρουπ αναβατών!

 

Μόνο προς το τέλος είχαμε τέσσερεις οδηγούς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και να μας χαρίζουν έναν ανεπανάληπτο τελευταίο γύρο!

 

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή, την 13, όταν ο Aron Canet έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του και με ένα εκπληκτικό πέρασμα άφησε πίσω του δυο αντιπάλους του!

 

Ήταν ένα φανταστικό τελείωμα αγώνα για τον 17χρονο άσο, ο οποίος πριν δυο εβδομάδες έκανε το λάθος στο Τέξας κι έχανε την ευκαιρία να πετύχει εκεί την πρώτη του νίκη.

 

Επανήλθε όμως δριμύτερος και κατέκτησε την παρθενική του νίκη στην κατηγορία και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο στο τέλος.

 

Πίσω του, με διαφορά μόλις στα 31χιλ τερμάτισε ο Romano Fenati, ο οποίος με 45 βαθμού στους δυο τελευταίους αγώνες, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Ιταλός, αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν πρωταγωνιστής σ’ ένα αρνητικό περιστατικό, όταν και άπλωσε τον αγκώνα του προς τον Canet. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο Ισπανός ήρθε πάνω του. Πάντως δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό.

 

Την τρίτη θέση πήρε ο Joan Mir που πάλεψε μέχρι το τέλος για κάτι καλύτερο! Στην 7η στροφή όμως του τελευταίου γύρου είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή και ευτυχώς για τον ίδιο γλύτωσε την πτώση.

 

Παρά ταύτα πάλεψε και στο τέλος ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση και το 4ο φετινό του βάθρο, προσθέτοντας 16 πολύ σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Ο Marcos Ramirez μάγεψε με τη σημερινή του παρουσία! Ο Ισπανός άσος προερχόταν από την καλύτερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες, ξεκινώντας τον αγώνα από την 5η θέση.

 

Ο Ramirez έκανε συγκλονιστικό αγώνα, δίνοντας μάχες και κρατώντας την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο τέλος υποχώρησε στην διόλου άσχημη 4η θέση.

 

Ο Di Giannantonio προσπάθησε να πάρει ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο, μετά το Τέξας, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ήταν αυτός που έκλεισε την πεντάδα μπροστά από τον Migno.

 

Ο Andrea Migno ανέβηκε μετά τους πρώτους γύρους και κέρδισε με μικρή διαφορά τον ομόσταυλό του, τον Nicolo Bulega ο οποίος δεν κάνει την παρουσία που θα περίμενε κανείς μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα.

 

Στη δεκάδα μπήκε και ο Enea Bastianini, όπως και ο Jorge Martin που ξεκίνησε από την pole αλλά γρήγορα έχασε σε σχέση με τους συναθλητές του μπροστά.

 

Πολύ κρίμα για τον Darryn Binder, ο οποίος ήταν φανταστικός και πάλευε με τον μπροστινό γκρουπ στην αρχή του αγώνα.

 

Δώδεκα γύρους πριν το τέλος όμως, κι ενώ τον περνούσε από εσωτερική ο Romano Fenati, ο Darryn προσπάθησε να μείνει στη γραμμή του και πιέζοντας λίγο παραπάνω έκανε το λάθος κι έπεσε.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2: Νίκη-χρυσάφι για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα