• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Η συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 04/05/2017 - 21:30

Στην Jerez συμπληρώνονται 3,000 Grand Prix στην ιστορία του Πρωταθλήματος και για την ειδική αυτή περίπτωση βρέθηκαν εκεί οι Agostini και Nieto.

 

Οι δυο Θρύλοι στο χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας, ήταν αυτοί που παρουσίασαν τους έξι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου.

 

Ως πρώτος στη βαθμολογία, ο λόγος δόθηκε αρχικά στον Valentino Rossi που τόνισε: «Τώρα είναι σαν να ξεκινά αληθινά το Πρωτάθλημα».

«Αναμφίβολα είναι ωραία να είσαι μπροστά στη βαθμολογία, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική».

 

Δεν είναι πολλές οι νίκες που τον χωρίζουν από τον Giacomo Agostini, μόνο οχτώ στο σύνολο, όμως «...είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν σε θέση να κερδίσω πολλούς αγώνες, αλλά είμαι ενθουσιασμένος».

 

Στα δεξιά του, ο Maverick Vinales τόνισε: «Προτιμώ να κρατώ τα θετικά μετά την Αμερική. Το πρόσφατο τεστ στο Le Mans μου άφησε θετικές εντυπώσεις».

 

«Θέλω να συνεχίσω σ’ αυτό το δρόμο. Η Jerez μ’ αρέσει. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί, ευφυείς και έξυπνοι».

 

Σίγουρα βέβαια δεν έχει ξεχάσει την πτώση του πριν από δυο εβδομάδες. «Το μηδενικό δεν βοηθά και πάντα πρέπει να προσπαθείς να παίρνεις κάτι».

 

«Πάντως με τα Michelin νοιώθω άνετα και δεν ξέρω τι έγινε τότε, μιας και στον αγώνα έκανα ό,τι έκανα κάθε φορά».

Αν ο Vinales θέλει να ξεχάσει το Τέξας, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Marc Marquez. «Το επίπεδο του Πρωταθλήματος τώρα είναι υψηλότερο από το 2014».

 

«Είναι επομένως απαραίτητο να συνεχίσεις την εξέλιξη, να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τις λεπτομέρειες και να συλλέγεις εμπειρία. Για κάποιο λόγο όμως, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως να είμαι πιο γρήγορος».

 

Πέρα από τους Rossi, Vinales και Pedrosa, ο Marquez δεν υποτιμά ούτε τους «...Zarco ή Folger που είναι γρήγοροι. Στο Austin ήμασταν γρήγοροι κι αυτό θέλουμε και για εδώ».

 

Στ’ αριστερά του καθόταν ο Cal Crutchlow για τον οποίο το ξεκίνημα της σεζόν «...πέρα από το Qatar, δεν ήταν τόσο άσχημο».

 

«Το βάθρο στην Αργεντινή και η 4η θέση στο Τέξας είναι θετικά αποτελέσματα. Τώρα στην Ευρώπη θα βρούμε πίστες που είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι».

 

Για το πρόσφατο τεστ στο Le Mans είπε: «Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, λόγω του νερού στην πίστα, αλλά θεωρώ ότι η νέα άσφαλτος είναι καλή».

Η Jerez συγκαταλέγεται σίγουρα στις αγαπημένες πίστες του Dani Pedrosa. «Ελπίζω να επαναλάβω την εμφάνιση του Τέξας».

 

«Ανυπομονώ με αισιοδοξία για τον αγώνα και ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με το δεξί. Οι κατατακτήριες θα είναι σημαντικές για να βελτιώσουμε την εμπιστοσύνη μας με τη μοτοσυκλέτα».

 

Τέλος, ο Jorge Lorenzo που σήμερα έγινε 30 χρονών, είπε: «Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες όταν έφτασα στην Ducati, αλλά η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη».

 

«Σημειώσαμε όμως πρόοδο. Τερματίσαμε τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Dovi που ξέρει τη μοτοσυκλέτα πέντε χρόνια».

 

«Δουλεύω σκληρά για να κάνω ανταγωνιστική τη μοτοσυκλέτα. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά έχω την υποστήριξη της ομάδας».

 

Τι περιμένει από την Jerez; «Είναι καλή πίστα για εμένα αλλά όχι και για την Ducati. Πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες και να βρούμε ένα καλό στήσιμο».

 

«Σε σχέση με τους πρώτους αγώνες η θέση οδήγησης έχει αλλάξει και πρέπει να δούμε αν έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη μας ή όχι».

 

Στο παρελθόν είχαμε τρομερές μάχες στην τελευταία στροφή της Jerez, την επονομαζόμενη Jorge Lorenzo, με πρωταγωνιστές τους Rossi/Gibernau ή πιο πρόσφατα τους Lorenzo/Marquez.

 

«Καλύτερα είναι να είμαι μόνος μου εκεί», είπε ο Vinales. «Είναι δύσκολο να κάνεις προσπέραση εκεί και να υπερασπιστείς τη θέση σου», ήταν τα λόγια του Marquez.

Ο Lorenzo δεν φοβήθηκε να πει ποιον δεν θα ήθελε κοντά του στην τελευταία στροφή της πίστας: «Τόσο ο Marc, όσο και ο Valentino είναι δυνατοί εκεί. Θα έλεγα τον Marc γιατί είναι πιο νέος και δεν φοβάται να πέσει».

 

«Τουλάχιστον για την ώρα είμαι πολύ μακριά και δεν χρειάζεται να φοβάμαι για κάτι τέτοιο. Ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτεί ο Vinales την Κυριακή».

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

3000 Grand Prix!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα