• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Τα στατιστικά!
31 χρόνια GP στην Ισπανική πίστα
Νέα 04/05/2017 - 16:49

Η πίστα της Jerez χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1987 κι έτσι φέτος, συμπληρώνει 31 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στο Ημερολόγιο Αγώνων!

 

- Μόνο το Assen έχει περισσότερα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP.

 

- Η Honda και η Yamaha έχουν από εφτά νίκες στην Jerez.

 

- Η μοναδική νίκη της Ducati ήρθε το 2006 από τον Loris Capirossi, που κέρδισε από την pole position. Το τελευταίο βάθρο των κόκκινων στην Jerez ήταν το 2011, όταν ο Nicky Hayden τερμάτιζε τρίτος.

 

- Η τελευταία νίκη της Suzuki στην Jerez ήταν το 2000, με τον Kenny Roberts να κερδίζει στα 500cc τη χρονιά που πήρε και τον Τίτλο. Πέρυσι ο Aleix Espargaro ήταν 5ος και είχε ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα της Suzuki στην τετράχρονη εποχή του MotoGP, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

- Ο Aleix Espargaro θα κάνει το 200ο του GP στην Jerez και θα γίνει ο 32ος αναβάτης στα 69 χρόνια ιστορίας του θεσμού - και ο 9ος Ισπανός -  που θα φτάσει αυτό το νούμερο!

 

- Από το 2004 μέχρι και πέρυσι, τουλάχιστον ένας Ισπανός αναβάτης ανεβαίνει στο βάθρο της Jerez, η οποία είναι και η πιο επιτυχημένη πίστα για τους Ισπανούς που έχουν πάρει τις περισσότερες νίκες εκεί.

 

- Η νίκη του Alberto Puig στις 07 Μαΐου του 1995 ήταν η πρώτη νίκη Ισπανού αναβάτη μέσα στην Ισπανία.

 

- Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην Jerez είναι ο Valentino Rossi, που μετρά εννέα νίκες στην καριέρα του εκεί, οι εφτά από τις οποίες στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά μετά το 2009, που οι Ισπανοί δεν είχαν τουλάχιστον έναν νικητή σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες.

 

- Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε πέντε διαφορετικούς νικητές στην Jerez: Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marc Marquez, Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.

 

- Τα τελευταία τρία χρόνια, ο νικητής του αγώνα της Jerez έχει ξεκινήσει από την pole position.

 

- Ο Valentino Rossi είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία αναβάτης του Πρωταθλήματος που είναι μπροστά στη βαθμολογία, απ’ όταν ο Jack Findlay ισοβαθμούσε με τον Barry Sheene (500cc) το 1977!

 

- Με τη νίκη του στην COTA, ο Marc Marquez έφτασε τα 52 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία, όσα έχει και ο Πρωταθλητής του 1987 στα 500cc Wayne Gardner. Μόνο 10 αναβάτες είναι μπροστά από τον Marquez, έχοντας περισσότερα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Το βάθρο του Dani Pedrosa στην COTA ήταν το 145ο του σε όλες τις κατηγορίες και ισοφάρισε τα βάθρα του Jorge Lorenzo. Μόνο ο Valentino Rossi (224) και ο Giacomo Agostini (159) έχουν περισσότερα βάθρα από τους δυο Ισπανούς.

 

- Με τις δυο 5ες θέσεις του σε Αργεντινή και Αμερική, ο Johann Zarco ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας και είναι ο καλύτερος rookie. Οι 22β που έχει πάρει είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή για νεοφερμένο αναβάτη με Yamaha, μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, από το 2008 όταν ο Jorge Lorenzo είχε 61.

 

- Με τη νίκη του στην COTA, ο Marc Marquez έφτασε τις 30 νίκες στη μεγάλη κατηγορία και ξεπέρασε τον Dani Pedrosa (29). Έτσι ο Marquez είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες της Honda στην τετράχρονη εποχή του MotoGP.

 

- Πέρυσι ο Valentino Rossi κέρδισε στην Jerez για πρώτη φορά μετά το 2009 και ήταν η πρώτη φορά (στην εποχή του MotoGP) που κέρδιζε από την pole position και όντας μπροστά σε όλους τους γύρους του αγώνα.

 

- Για πρώτη φορά μετά την Καταλονία πέρυσι, είχαμε και τους δυο εργοστασιακούς αναβάτες της Honda να μοιράζονται το βάθρο στην COTA. Τότε ο Marquez ήταν δεύτερος και ο Pedrosa τρίτος.

 

- Ανεβαίνοντας στο βάθρο στην COTA, ο Dani Pedrosa συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να παίρνει τουλάχιστον ένα βάθρο στα 12 χρόνια που αγωνίζεται στο MotoGP. Μόνο ο Valentino Rossi (18) και ο Giacomo Agostini (13) έχουν περισσότερα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας.

Επόμενο άρθρο »

Προβλήματα για τον Πίππο στην Τρίπολη

« Προηγούμενο άρθρο

Pole και 2η θέση για την Wolf-Racing Motul

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα