• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα SBK-Motul στον Καθεδρικό!
Επόμενος αγώνας στο Assen της Ολλανδίας
Νέα 26/04/2017 - 14:27

Οι αναβάτες των SBK-Motul ετοιμάζονται για τις μάχες που θα δώσουν στο ιστορικό Assen αυτό το Σ/Κ, με την ιστορία να αποδεικνύει ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν εκεί!

 

Οι Ολλανδοί περιμένουν πολλά από τον Michael Van der Mark, ο οποίος με την Yamaha του θα κυνηγήσει ένα πρώτο βάθρο για το 2017.

 

Στον περσινό Γύρο είχε χάσει την ευκαιρία να είναι στο βάθρο και στους δυο αγώνες, έχοντας μια πτώση στον πρώτο και τερματίζοντας 3ος στο δεύτερο.

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως του Πρωταθλήματος είναι ο Jonathan Rea, ο οποίος παρά την πίεση που δέχεται από τον Chaz Davies συνεχίζει από επιτυχία σε επιτυχία.

 

Ο άσος της Kawasaki έφυγε από την Aragon με τους 50β ενώ για το διπλό θα πάει και στο Assen, κάτι που είχε πετύχει και την περασμένη σεζόν (από εκεί η φωτό).

 

Από τους 50 αγώνες που έχουν γίνει στο Assen, οι Βρετανοί έχουν κερδίσει τους 26 ενώ οι εννέα από αυτές τις νίκες ανήκουν στον Rea.

 

Ο Davies - μετά τη χαρμολύπη στη Aragon όπου πήρε την 1η του νίκη αλλά είχε και την πρώτη του εγκατάλειψη από πτώση - θέλει να συνεχίσει την επίθεσή του.

 

Βρίσκεται 50 βαθμούς πίσω από τον Jonathan Rea και τώρα στο Assen θα προσπαθήσει να κάνει το παραπάνω βήμα, έχοντας 3 δεύτερες θέσεις στους τελευταίους 4 αγώνες.

 

Ο Sykes είχε πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Assen το 2013, ενώ μετρά και τέσσερεις pole positions στην πίστα.

 

Στην Aragon ήταν άρρωστος και τώρα, από την τρίτη θέση της βαθμολογίας, θα ψάξει την πρώτη του νίκη για το 2017. Θα πρέπει πρώτα όμως να βρει λύσεις στα φρένα.

 

Με τέσσερα βάθρα - για την ώρα - το 2017, ο Marco Melandri έχει εντυπωσιάσει με τη δυνατή του επιστροφή στα SBK-Motul.

 

Με την ανεβασμένη του ψυχολογία - και όντας 100% έτοιμος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στις δοκιμές της Aragon - θα προσπαθήσει να σπάσει την αρνητική του παράδοση στο Assen.

 

Παρά τη μεγάλη του εμπειρία, ο άσος της Aruba it. Ducati δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο εκεί. Επιπλέον, κυνηγά να γίνει ο 100ος Ιταλός νικητής στα SBK!

 

Ο Hayden είχε πάρει τη μία από τις δυο νίκες του το 2006 εκεί, τη χρονιά που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP.

 

Μάλιστα ο Αμερικανός θρύλος είχε καταφέρει πέρυσι να ανέβει για πρώτη φορά στα SBK-Motul στο βάθρο, στην ιστορική πίστα.

 

Η παράδοση είναι μαζί του, ωστόσο η νέα Fireblade της Honda έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει ανταγωνιστική. Από την άλλη ο Stefan Bradl πάντα δυσκολευόταν στο Assen.

 

Αισιόδοξος για τη συνέχεια είναι ο Eugene Laverty, μετά την καλή του παρουσία στις δοκιμές της Aragon πάνω στην Aprilia του. Το ’13, με Aprilia και τότε, έπαιρνε τη νίκη στο 2ο αγώνα.

 

Δυνατός, μετά τον τραυματισμό του στην Ταϋλάνδη, θέλει να επιστρέψει και ο Lorenzo Savadori, ο ομόσταυλος του Laverty, που δεν αγωνίστηκε στον προηγούμενο Γύρο.

 

Σταθερά καλός στο Assen είναι ο Jordi Torres (BMW) ο οποίος στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες, έχει καταφέρει να βρεθεί τρεις φορές στην εξάδα.

 

Αποφασισμένος θα είναι και ο Leon Camier για ένα καλό αποτέλεσμα, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην MV Agusta του θα αποτελούν παρελθόν.

 

Ο Camier είχε καταφέρει ν’ ανέβει στο βάθρο το 2010, όταν τότε αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα με την Aprilia.

Επόμενο άρθρο »

200ος αγώνας για Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

Morbido: Rossi σαν Messi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα