• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Πιο κοντά!
Όλο και πιο άνετα πάνω στην Ducati
Νέα 25/04/2017 - 11:24

Η ένατη θέση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για τον Jorge Lorenzo στο χτεσινό αγώνα, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν πιο κοντά στις άλλες Ducati απ’ ότι στο Qatar.

 

Ο Ισπανός ήταν 20δ πίσω από τον Dovi στον πρώτο Γύρο της σεζόν, στο δεύτερο έπεσε, ενώ χτες ήταν μόλις 3,9δ πίσω από τον ομόσταυλό του που ήταν 6ος.

 

Ο Lorenzo ήταν έβδομος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο τέλος τόσο το graining στο μπροστινό ελαστικό, όσο και μια επιθετική ενέργεια του Iannone, τον έριξαν δυο θέσεις.

 

«Μέχρι να εμφανιστεί το graining στο μπροστά ελαστικό, ήμουν σε θέση ακόμα και να πλησιάζω τον Dovizioso».

 

«Κι έτσι αν δεν είχα αυτό το πρόβλημα θα ήμουν 7ος. Όταν όμως παρουσιάστηκε το πρόβλημα έπρεπε να κόψω 5-7 δέκατα και μ’ έφτασε ο Iannone».

 

«Το πέρασμά του ήταν πολύ επιθετικό και βγήκα εκτός πίστας, χάνοντας δυο δευτερόλεπτα και μ’ έφτασε και ο Petrucci και με πέρασε στα κομμάτια της πίστας που έχανα πολύ λόγω graining».

 

«Είμαι όμως χαρούμενος διότι όλο το Σ/Κ χάναμε δυο δευτερόλεπτα στο γύρο, κάτι που σημαίνει 40 δευτερόλεπτα στον αγώνα! Ήμασταν όμως 17δ και χωρίς τη φθορά θα ήταν 10-12 κι αυτό είναι θετικό».

 

«Προφανώς και η 9η θέση δεν είναι καλή, διότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα και να κερδίσουμε».

 

«Αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά είμαστε πιο κοντά στις άλλες Ducati και πιο κοντά και στους άλλους αντιπάλους μας».

 

Η βελτίωση αυτή του Lorenzo οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μεγαλύτερη άνεση που αποκτά πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, έχοντας αλλάξει και τη θέση της σέλας πρόσφατα.

 

«Ναι... προφανώς και είμαι πιο άνετα απ’ ότι στο Qatar κι αυτή η θέση είναι καλύτερη. Είναι σημαντικό να είσαι άνετα, να έχεις εμπιστοσύνη και να πιέζεις στις εισόδους».

 

«Ήμουν πίσω από τον Andrea που είναι στην ομάδα πέντε χρόνια και ξέρει τέλεια τη μοτοσυκλέτα, κάτι που δεν ισχύει για εμένα».

 

«Και ήμουν κοντά του παρά τα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό και παρά το όρι αυτή η πίστα δεν είναι στις αγαπημένες μου. Στην Jerez ελπίζω να κάνουμε άλλο ένα βήμα».

 

Όταν ρώτησαν τον Lorenzo για τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει στη μοτοσυκλέτα, αποκρίθηκε: «Είναι οι ίδιες... οι στροφές και ο επιθετικός χαρακτήρας του κινητήρα».

 

«Και τα θετικά είναι τα ίδια... η δύναμη στην επιτάχυνση και η δύναμη στις ευθείες».

Επόμενο άρθρο »

Rossi και Pedrosa για την Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Σύντομα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα