• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ευχάριστη έκπληξη!
Το γεγονός ότι προηγούμαστε στο Πρωτάθλημα
Νέα 24/04/2017 - 16:44

Ακόμα και ο ίδιος ο Valentino Rossi - όπως παραδέχτηκε στη χτεσινή συνέντευξη τύπου - δεν περίμενε ότι μετά την Αμερική θα ήταν 1ος στη βαθμολογία.

 

Ο Vale πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα και έκανε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Circuit of the Americas.

 

Και με το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του ανέβηκε στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των δυο βασικών του αντιπάλων σε Αργεντινή και Αμερική.

 

Η απογοήτευση των χειμερινών δοκιμών αποτελεί παρελθόν και ο Rossi έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο με τη μοτοσυκλέτα και το μπροστινό ελαστικό της Michelin.

 

«Είναι μεγάλη έκπληξη, μιας και μετά τα τεστ ήμασταν απελπισμένοι και σκεφτόμασταν ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε την περσινή μοτοσυκλέτα!»

 

«Θέλαμε περισσότερο χρόνο για να καταλάβουμε κάποια πράγματα, τη μοτοσυκλέτα και πως να την οδηγούμε».

 

«Είναι καλή και ειδικά στο τέλος του αγώνα μπορώ να πιέζω και να είμαι δυνατός (σ.σ. σε αντίθεση με πέρυσι). Μπόρεσα κι έκανα επιθέσεις: στην Αργεντινή στον Cal κι εδώ στον Dani».

 

«’Έχουν περάσει μόνο τρεις αγώνες και θα είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε σ’ αυτή τη θέση, μιας και ο Vinales και ο Marquez είναι πολύ γρήγοροι, αλλά ήδη είναι καταπληκτικό».

 

Ο Vale θα ψάξει την πρώτη του νίκη στη συνέχεια, σε πίστες που του αρέσουν και είναι ευνοϊκές για τον ίδιο και την Μ1.

 

«Πάντα ξεκινώ τη σεζόν με στόχο να πάρω τη νίκη σ’ έναν αγώνα και το ίδιο ισχύει και για φέτος. Τώρα πάμε στην Ευρώπη και σε πίστες που έχω πολύ καλές αναμνήσεις».

 

«Πίστες όπως η Jerez, το Le Mans, το Mugello, η Βαρκελώνη, το Assen... εκεί ζεις την αληθινή ατμόσφαιρα του MotoGP. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, συγκεντρωμένοι και να τα δίνουμε όλα».

 

Η απόφαση για το ποιό ελαστικό θα φορούσε στο πίσω μέρος της Μ1 του ήταν δύσκολη, στο τέλος όμως αποφάσισε να πάει με το μεσαίο.

 

«Ήδη από την Παρασκευή το βασικό μας set-up δεν ήταν άσχημο. Το Σάββατο οι συνθήκες δεν ήταν καλές, αλλά βελτιωθήκαμε στις κατατακτήριες».

 

«Στο ζέσταμα είχα περίπου τον ίδιο ρυθμό και με το σκληρό πίσω ελαστικό κι έτσι δεν ήταν εύκολο να πάρουμε μια απόφαση».

 

«Στο τέλος επέλεξα το μεσαίο και ήταν σωστή απόφαση γιατί ταιριάζει καλύτερα στη μοτοσυκλέτα μας. Μας έδωσε πλεονέκτημα στα γρήγορα κομμάτια της πίστας».

 

«Στο πρώτο κομμάτι της πίστας δεν τα πήγαινα καλά, αλλά στον αγώνα δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα».

Επόμενο άρθρο »

Αριστοτεχνική νίκη του Marquez στο Texas

« Προηγούμενο άρθρο

O Webb εξηγεί την ποινή στον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα