• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το πρόβλημα είναι ο Zarco!
Και προειδοποιεί: εδώ δεν είναι Moto2!
Νέα 24/04/2017 - 10:36

Ο Valentino Rossi δέχτηκε μια ποινή τριών δεκάτων στο χτεσινό αγώνα, όταν στον έβδομο γύρο του αγώνα ο Zarco έκανε μια επιθετική κίνηση.

 

Για να μην υπάρξει επαφή και σύγκρουση, ο Ιταλός άσος επέλεξε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του και να κόψει την πίστα, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Marquez μπροστά.

 

Από την πλευρά της, η Επιτροπή τόνισε ότι δεν θα υπήρχε καμμία ποινή, αν ο Vale έκλεινε για ελάχιστα το γκάζι ώστε να χάσει το προβάδισμα που πήρε βγαίνοντας εκτός πίστας.

 

Για τον Ιταλό άσο πάντως η τιμωρία ήταν άδικη, αλλά το πρόβλημά του δεν είναι οι Αγωνοδίκες, αλλά ο... Johann Zarco!

 

«Για μένα αυτό δεν είναι σωστό, διότι είχα δυο επιλογές: ή θα έβγαινα εκτός, ή θα είχαμε επαφή και θα πέφταμε. Μου είπαν ότι η ποινή ήταν για το ότι κέρδισα λίγο χρόνο».

 

«Αυτό δεν είναι το πρόβλημα όμως, το πρόβλημα είναι ο Zarco! Είναι γρήγορος, έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά εδώ δεν είναι Moto2! Πρέπει να προσπερνάς με άλλο τρόπο».

 

Ο Rossi δεν έμαθε ποτέ για την ποινή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μιας και η Yamaha αποφάσισε να μην δείξει τίποτα στον αναβάτη της. Μια απόφαση που ο Ιταλός υπερασπίστηκε.

 

«Η ομάδα περίμενε και μόλις πέρασα τον Dani, κατάφερα να του κάνω μια καλή διαφορά στα πρώτα δυο κομμάτια, περίπου ένα δευτερόλεπτο κι έτσι αποφάσισαν ότι δεν είχε σημασία».

 

«Αν το έβαζαν στον πίνακα “ποινή 0,3” ίσως να έβλεπα μόνο το 3 και να νόμιζα ότι ήταν δευτερόλεπτα και θα πίεζα στο μέγιστο βαθμό στο τέλος, κάνοντας λάθη. Πήραν τη σωστή απόφαση».

 

Σε αυτό βρήκε σύμφωνο και τον Dani Pedrosa, η ομάδα του οποίου του έδειξε ότι ο Valentino έχει δεχτεί ποινή 0,3δ.

 

«Είδα μόνο το “ποινή” αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μιας και πάλευα με το ελαστικό μου. Δεν ήταν απαραίτητο να μου το δείξουν, εκτός κι αν ήμουν εκεί στον τελευταίο γύρο».

 

«Δεν είδα ακριβώς τι ποινή ήταν και μπορεί να ήταν 10 δευτερόλεπτα ή μια θέση. Κάποιες φορές δεν βλέπεις ακριβώς τι γράφει ο πίνακας».

 

Ο Marquez - στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα - υπογράμμισε ότι η επιθετική οδήγηση είναι μέρος της φιλοσοφίας στην Moto2.

 

«Ήταν επιθετική κίνηση, αλλά στο τέλος και στην αρχή όλοι πιέζουμε στο 100%. Είμαι επιθετικός οδηγός, όπως και ο Valentino κι έχουμε κάνει δυνατά προσπεράσματα στο παρελθόν και το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον».

 

«Έτσι αν είσαι επιθετικός και κάνεις δυνατές προσπεράσεις, πρέπει να καταλάβεις ότι και οι άλλοι είναι επιθετικοί και πάντα έτσι θα είναι στους αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Ο Zarco διαφωνεί με τον Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

COTA MotoGP: Marquez 5 αστέρων!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα