• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν γίνεσαι Πρωταθλητής
Χωρίς να πάρεις ρίσκα!
Νέα 23/04/2017 - 09:22

Ο Marc Marquez έκανε το πρώτο - μικρό - βήμα χτες στις κατατακτήριες δοκιμές, κερδίζοντας τον Maverick Vinales για να πάρει αυτός την pole.

 

Τώρα μένει το πιο σημαντικό και μεγάλο βήμα, η νίκη στον σημερινό αγώνα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

 

«Μετά τη βροχή σε Qatar και Αργεντινή, αυτή είναι η πρώτη κανονική pole της χρονιάς. Δεν πίστευα ότι θα ήμουν πρώτος πάντως, γιατί με το μαλακό η Yamaha είναι πολύ γρήγορη».

 

«Ο αγώνας θα είναι δύσκολος τόσο για τη μοτοσυκλέτα, όσο και για τους οδηγούς και οπωσδήποτε η επιλογή ελαστικών θα είναι εξαιρετικά σημαντική».

 

Με τη θερμοκρασία σήμερα να αναμένεται αυξημένη στην πίστα, ο Marquez λέει: «Αν ήταν ίδια με χτες θα μπορούσα και με το μαλακό, αλλά με αυξημένη θερμοκρασία θα πάω στο σκληρό κι ας είναι ρίσκο».

 

Ο Ισπανός θα κυνηγήσει τη νίκη, αλλά τονίζει ότι κι ένα βάθρο θα είναι καλό. Καλύτερο σίγουρα από ακόμα μια πτώση όπως στην Αργεντινή.

 

«Καλύτερα βάθρο παρά πτώση. Μια νίκη είναι σημαντική, αλλά έχει και ρίσκο. Αν μπορώ να επιτεθώ θα το κάνω. Φυσικά και ο Maverick θα πάει για τη νίκη και ο Rossi θα είναι στους διεκδικητές».

 

«Πάντα είναι σημαντικό να παίρνεις βαθμούς, αλλά για να γίνεις Πρωταθλητής πρέπει να παίρνεις και ρίσκα. Τώρα πρέπει να πιέζω και να αποδίδω στο μέγιστο».

 

Στις ΕΔ3 έκανε ένα σημαντικό βήμα με την ομάδα του, όπως είπε χτες στο parc ferme, αν και είχε δυο πτώσεις.

 

«Βρήκαμε κάτι πάρα πολύ καλό στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Στην πρώτη πτώση ήταν δικό μου λάθος, βγήκα εκτός γραμμής. Στη δεύτερη ήταν κρύο το ελαστικό».

 

Αύριο πολλοί περιμένουν να τον δουν να δίνει μεγάλες μάχες με τον Maverick Vinales και τον ρώτησαν σχετικά:

 

«Όπως έχει φανεί κι από το παρελθόν, αυτή η πίστα μου ταιριάζει. Ξέρω όμως ότι και αυτός μπορεί να κερδίσει. Αν έχω τη δυνατότητα να κερδίσω στον τελευταίο γύρο, θα το κάνω».

 

«Ειδάλλως θα είμαι χαρούμενος και με ένα βάθρο».

 

Τέλος, του ζήτησαν να πει τη γνώμη του για τις πολλές πτώσεις χτες αλλά και για τον καταπληκτικό σώσιμο που έκανε ο Loris Baz.

 

«Φέτος δυσκολευόμαστε πολύ με το μαλακό ελαστικό κι έτσι βασιζόμαστε στο σκληρό που έχει τον κίνδυνο ότι χάνει εύκολα πρόσφυση».

 

«Ναι, ήταν εξαιρετικό σώσιμο και καλύτερο από το δικό μου στο Brno πέρυσι στο τεστ. Έχασα ένα ρεκόρ!»

 

Ένας φίλαθλος μέσω των social media τον ρώτησε αν ο Rossi ήταν πίτσα, ποια θα ήταν! Και ο Marc απάντησε: «Με τυρί, γιατί υπάρχει σε όλες τις πίτσες!»

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Marquez και Vinales μόνο;

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα