• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: ΕΔ3
Πτώσεις και φοβερός χρόνος από Vinales!
Νέα 22/04/2017 - 16:05

Οι συνθήκες στην Circuit of the Americas σήμερα ήταν αρκετά διαφορετικές από τις χτεσινές, με χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα και στην άσφαλτο και αρκετά υψηλά επίπεδα υγρασίας.

 

Αυτό δυσκόλεψε το έργο των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας και με δεδομένο ότι το παράθυρο λειτουργίας των ελαστικών είναι μικρό, είχαμε πολλές πτώσεις σήμερα.

 

Ο ένας μετά τον άλλον οι οδηγοί έχαναν τον έλεγχο χωρίς να υπερβάλλουν κάπου, κυρίως λόγω της πιο γλιστερής πίστας και των χαμηλών θερμοκρασιών.

 

Ο Maverick Vinales όχι μόνο δεν έπεσε όμως, αλλά κατάφερε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κάνει στο τέλος χρόνο στο 2:03!

 

Χτες δεν έβαλε ένα μαλακό ελαστικό κι έλεγε ότι μπορεί να κάνει χρόνο στο 2:03, όταν βέβαια η θερμοκρασία στην άσφαλτο ήταν 40-42o C.

 

Σήμερα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για τι πράγματα είναι ικανός και κάνοντας επίδειξη δύναμης σε όλους, πήρε εύκολα την πρώτη θέση.

 

Ο Dani Pedrosa ήταν ο μόνος που τον πλησίασε, με τον βετεράνο άσο να είναι μόλις τρία δέκατα πιο αργός από τον τρομερό Vinales.

 

Στην τρίτη θέση στις ΕΔ3 ήταν ο Cal Crutchlow, αλλά με διαφορά εφτά δέκατα από την κορυφή, ενώ ακόμα μια Honda - αυτή του Marquez - ακολουθεί με διαφορά 10χιλ.

 

Ο Marquez δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από το 2:04,6 ενώ στην προσπάθειά του να βελτιωθεί στο τελευταίο κομμάτι είχε εκεί δυο πτώσεις.

 

Ένας από τους λίγους, μαζί με τους Vinales, Pedrosa και Crutchlow, που βελτίωσε το χρόνο του σήμερα, ήταν ο Scott Redding που ήταν 5ος σήμερα.

 

Ο Βρετανός ήταν στους δέκα πρώτους των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, κάτι που δεν κατάφερε ο Jack Miller που αν και βελτιώθηκε σήμερα έμεινε εκτός για ένα δέκατο.

 

Ο Johann Zarco ήταν η δεύτερη καλύτερη Yamaha σήμερα, αν και 1,6δ πίσω από την Μ1 του Maverick Vinales.

 

Ο Γάλλος ήταν στη δεκάδα χάρη στο χτεσινό του χρόνο, όπως και ο Jonas Folger - ο ομόσταυλός του - που ήταν 13ος σήμερα.

 

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Andrea Dovizioso.

 

Ο μεν Valentino ήταν μόλις 15ος και τρία σχεδόν δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Vinales, ωστόσο ο Ιταλός - χάρη στο χτεσινό του χρόνο - είχε τα περιθώρια να πειραματιστεί σήμερα.

 

Ο Dovi ήταν 11ος και 20χιλ μπροστά από τον Jorge Lorenzo σήμερα. Ο Jorge προσπάθησε, είχε μια πτώση και δεν έκανε κάτι καλύτερο από το 2:05,930.

 

Έτσι για δεύτερο συνεχόμενο Γύρο ο Lorenzo θα χρειαστεί να διεκδικήσει μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις στις ΚΑΤ1.

 

Στη δεκάδα, χάρη στο χτεσινό του χρόνο, ήταν και ο Andrea Iannone, ο οποίος σήμερα όμως ήταν απογοητευτικός και τερμάτισε στην τελευταία θέση!

Επόμενο άρθρο »

COTA MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

COTA MotoGP: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα